Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Kemiska institutionen söker en första forskningsingenjör inom dataanalys till Computational Life Science Cluster. Tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-02-26.

 

Projektbeskrivning
Computational Life science Cluster (CLiC) syftar till att hjälpa forskare att förstå komplexa kemiska och biologiska system via tillämpning och utveckling av avancerade datadrivna och datorbaserade modelleringsverktyg och strategier. CLiC är en Umeå-nod och representant inom NBIS (National Bioinformatics Infrastructure Sweden) och Umeå universitets dataanalysplattform med fokus på forskning inom analysområdet av högnivåstrukturerade och ostrukturerade data. Vi har en panel av datavetare som erbjuder sina kunskaper till kunder via flera olika typer av supportpaket, samt via skräddarsydda lösningar. Vi är även engagerade i utbildning av studenter på olika nivåer, samt främjar avancerad dataanalyskunskap i vetenskapligt samhälle via inbjudna föreläsningar, webbseminarier, kurser etc. CLiC-kunder kommer från Umeå universitet och SLU: s forskargrupper och plattformar, andra universitet i Sverige och Europa, liksom från industrin.

 

Arbetsuppgifter
Som första forskningsingenjör kommer du att vara ansvarig för att stödja våra kunder inom avancerad dataanalys. Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Analysera stora mängder av data och bygga datadrivna modeller och maskininlärningsmodeller
  • Samarbeta med våra kunder och initiera, leda och driva kundprojekt
  • Regelbunden uppföljning med kunder, se till att projekten följer projektplanen samt upptäcka ytterligare möjligheter
  • Utbildning av kunder inom avancerad dataanalys
  • Stötta andra teammedlemmar med dina kunskaper och kompetens
  • Skapa tekniska dokument, huvudsakligen relevanta SOP: er och projektrapporter.

Du ska kunna utveckla och odla starka och långsiktiga relationer med  kunder, bibehålla starka relationer med externa och interna intressenter, arbeta självständigt, men också vara en bra teammedlem och fungera som ett värdefullt stöd för resten av CLiC-teamet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en doktorsexamen i kemi, kemometri, statistik, fysik, datavetenskap, eller relevant ämnesområde. Flera års dokumenterad erfarenhet vid tillämpning av avancerad dataanalys, biostatistik och/ eller maskininlärningsmetoder i vetenskapliga projekt, gärna inom 'omics'-analys.  Erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga och multikulturella grupper samt bred erfarenhet av att leverera resultat av arbete såväl muntligt som skriftligt är ett krav. Goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt är ett krav.

Erfarenhet av datavetenskapliga verktyg och maskininlärningsmetoder, inklusive skript, främst på Python och andra språk (MATLAB, C, C ++, osv.), samt erfarenhet av experimentell planering och dataanalys är meriterande.

Du har ett genuint intresse för avancerad dataanalys och dess tillämpningar inom life science och  är  strukturerad och energisk. Som person är du motiverad och tycker du om att arbeta både självständigt och använda din samarbetsförmåga i arbete tillsammans med andra. Vidare har du goda färdigheter inom problemlösning och kommunikation samt är kreativ. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, kopia av relevant examensbevis, eventuella andra relevanta intyg/betyg samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 26 februari, 2021.

 

Villkor
Anställningen avser heltid, och i 2 år. Tillträde 2021-04-01, eller enligt överenskommelse.

 

Information
Närmare upplysningar lämnas av professor Johan Trygg, e-post: johan.trygg@umu.se.

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1777-20
Kontakt
  • Johan Trygg, 090-786 69 17
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-12-10
Sista ansökningsdag 2021-02-26

Tilbake til ledige stillinger