Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi söker en första forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning upp till 10 månader avseende heltid med tillträde i januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Projektet är fokuserat på mikrobiologiska, biokemiska, molekylärbiologiska och strukturella analyser av ribosomassocierade proteiner. Projektets specifika fokus är att förstå rollen av ribosomassocierade proteiner i Bacillus subtilis. Proteinerna ska studeras i levande Bacillus subtilis samt i rekonstruerade in vitro-system och genom kryo-EM mikroskopi.

Kvalifikationer

Den sökande måste ha en doktorsexamen i molekylärbiologi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet i Bacillus subtilis genetik och i biokemi är ett krav. Erfarenhet i det specifika ämnet dvs. ribosombiokemi är nödvändigt. Publikationer i internationella tidskrifter är ett krav. Goda kunskaper i engelska, såväl skriftliga och muntliga är nödvändiga.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 19 oktober 2020. Din ansökan ska innehålla:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter till minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1287-20
Kontakt
  • Vasili Hauryliuk, Forskare, vasili.hauryliuk@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-10-05
Sista ansökningsdag 2020-10-19

Tilbake til ledige stillinger