Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi söker en första forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning upp till 9 månader avseende heltid med tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Befattningen innebär medicinsk mikrobiologisk forskning och ultrastrukturella analyser av bakteriella membranvesiklar med hjälp av Atomic Force Microscopy (AFM) utrustning vid Institutionen för Molekylärbiologi i forskningsprojekt inom molekylär infektionsmedicin och inbegriper olika patogena bakterier: bl.a. Vibrio cholerae , Acinetobacter baumannii och Escherichia coli.

Kvalifikationer

Det krävs doktorsexamen inom naturvetenskap eller medicin och omfattande kunskap med dokumenterad erfarenhet av mikrobiologiskt arbete innefattande odling av bakterier klassificerade enligt Skyddsnivå 2 och isolering av bakteriella membranvesiklar samt av Atomic Force Microscopy med AFM utrustning. Av särskild betydelse är erfarenhet av AFM-analyser med användning av Multimode 8-utrustning (NanoScope) för forskning. Kunskap och dokumenterad erfarenhet från forskningsarbete med bakterier för isolering och studier av bakteriella membranvesiklar, särskilt från patogena bakterier såsom bl.a. Vibrio cholerae , Acinetobacter baumannii och Escherichia coli.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi söker en person som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och resultat.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 19 oktober 2020. Din ansökan ska innehålla:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter till minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1288-20
Kontakt
  • Sun Nyunt Wai, Professor, sun.nyunt.wai@umu.se
  • Bernt Eric Uhlin, Professor, bernt.eric.uhlin@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-10-05
Sista ansökningsdag 2020-10-19

Tilbake til ledige stillinger