Umeå universitet, Curiosum

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning

Curiosum är ett nytt science center i Umeå som har som mål att öka intresse och kunskaper för vetenskap och teknik hos barn, unga och allmänhet. Verksamheten inrymmer en pedagogisk mötesplats för barn, unga, studenter, lärare och forskare, ett besöksmål för allmänheten och en innovationsmiljö för forskning och utveckling. Curiosum ligger vid Konstnärligt campus vid Umeå universitet. En nybyggd domteater ger fina möjligheter att arbeta med vetenskaplig visualisering och erbjuda immersiva upplevelser, t ex som planetarium men också för att visualisera andra datamängder, t ex  klimat, ai, människokroppen, befolkning mm samt filmproduktioner i domformat. Dessutom finns experimentverkstäder för pedagogisk verksamhet, hallar för utställningar och verkstäder för digital tillverkning med olika metoder och material. Verksamheten omfattar ca 16 personer och leds av en föreståndare. En styrgrupp bestående av representanter från Umeå universitet och Umeå kommun ansvarar för verksamhetens drift och utveckling.

Vi söker nu en kreativ samordnare för arbete med interaktionsdesign och grafisk formgivning kring utställningar och aktiviteter i science centret. Uppgifterna ställer krav på förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av:

  • i dialog med projektledare, ämnesexperter, pedagoger och konstruktörer såväl formge som att ta fram interaktiva lösningar för pedagogiska upplevelser (installationer och aktiviteter) för allmänhet, särskilt barn och unga i vetenskap och teknik.
  • testa och utvärdera effekter av interaktiva utställningar och aktiviteter.
  • utifrån befintlig grafisk profil utforma visuella informations- och medielösningar i samband med utställningar och aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning i industri- eller interaktionsdesign på lägst masternivå som också har pedagogisk utbildning kring barn, lärande och interaktion.

Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med design och utveckling av utställningar och pedagogiska aktiviteter med fokus på interaktivitet, särskilt mot barn, t ex på science center eller museer eller andra sammanhang som handlar om kommunikation och lärande kring vetenskap och teknik. Du har dokumenterad erfarenhet av grafisk design och multimediaproduktion.

Du har en god förmåga och erfarenhet av arbete i projektform och av att samverka med olika människor.

Du har också en god förmåga och erfarenhet av att sammanställa och analysera uppnådda resultat som grund för fortsatt planering, god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Vi ser att du är strukturerad, tar egna initiativ och att du uppskattar att få styra ditt arbete, tar ansvar för och ser till att dina arbetsuppgifter slutförs enligt planering.

Villkor

Anställningen är en allmän visstidsanställning på 12 månader med omfattning 80%. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1200-20
Kontakt
  • Madelen Bodin, 0907869592
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-09-28

Tilbake til ledige stillinger