Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Institutionen för estetiska ämnen vid Umeå universitets humanistiska fakultet, bedriver utbildning och forskning inom ämnena bild, musik och slöjd. Institutionens huvudsakliga verksamhet sker inom lärarutbildningen. Institutionen har ett fyrtiotal anställda och utgör en kreativ miljö för möten mellan didaktisk, vetenskaplig och konstnärlig verksamhet. För mer information om oss, besök gärna https://www.umu.se/institutionen-for-estetiska-amnen/ .

Institutionen för estetiska ämnen söker nu en projektassistent på 20% under perioden 201001-211231 för projektet Lärares och rektorers professionalism i en skola på vetenskaplig grund, 2019-2021.

Finansiering
Forskningsdelen i FoU projektet finansieras av Lärarhögskolans forskningsmedel och baserar sig på ULF-avtal mellan Piteå kommuns huvudman och Lärarhögskolan, UMU. Utvecklingsarbetet, lärares och rektorers tid att delta i olika utvecklingsaktiviteter och praktiknära forskning tillsammans med institutionens forskare finansieras av den kommunala huvudmannen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av utvecklingsarbete, i samverkan med berörda aktörer på plats i Piteå. I arbetsuppgifterna ingår: att i samverkan med lärare och forskare organisera och kontinuerligt återkoppla forskningsarbetet som innefattar datainsamling, analys och sammanställning av empiri i praktiknära studier. I arbetsuppgifterna ingår också att boka lokaler samt att utforma och skicka inbjudningar till intervjuer och seminarier i kommunen och vid institutionen.

Kompetenskrav
Behörig att anställas som projektassistent är den som avlagt lärarexamen. Även magisterexamen i pedagogisk yrkesverksamhet med inriktning mot forskning och utveckling i skolan eller motsvarande examen är också krav för anställningen.

Vi söker dig som har god förmåga att systematisera och analysera kvalitativa data, noggrannhet och förmåga att arbeta systematiskt med dokumentationsprocess, presentation och dialog kring resultat inom såväl kommunens som universitetets verksamhet. Du har erfarenhet av att leda pedagogiskt utvecklingsarbete och genomföra praktiknära studier i skolan i samverkan med forskare, lärare och rektorer. Du har även god förmåga att samarbeta och att arbeta självständigt samt god förmåga att läsa, skriva och kommunicera på svenska och engelska.

Önskvärda kvalifikationer
· Kännedom om tidigare forskning, databaser med relevans för forskning inom pedagogiskt arbete och FoU i skolan
· Erfarenhet av metoder för samverkande praktiknära forskning i skolan
· Erfarenhet av att bedriva och publicera forskning och utvecklingsarbete

Ansökan
Till ansökan skall bifogas:

(1) Ett personligt brev där du motiverar ditt intresse för anställningen
(2) En meritförteckning (Curriculum Vitae)
(3) Kopior av examensbevis samt övriga relevanta betyg och intyg
(4) En lista med 2 referenspersoner, inklusive kontaktuppgifter.

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2020-09-25.

Övriga upplysningar
Anställningen omfattar 20% under perioden 201001-211231, med tillträde 201001 eller enligt överenskommelse.
Arbetsort är Piteå. Hög närvaro i Umeå är dock ett krav för att representera och säkra dialogen inom den gemensamma FoU-miljön mellan institutionen och Piteå kommun. 

Om Coronasituationen fortsätter kommer möjligheten till internetuppkoppling hemifrån att vara önskvärt.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av professor Per-Olof Erixon, per-olof.erixon@umu.se, 090-786 64 36 eller prefekt Stina Wikberg, stina.wikberg@umu.se, 090-786 58 66.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1132-20
Kontakt
  • Stina Wikberg, prefekt, 090-786 58 66, stina.wikberg@umu.se
  • Per-Olof Erixon, professor, 090-786 64 36, per-olof.erixon@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-09-04
Sista ansökningsdag 2020-09-25

Tilbake til ledige stillinger