Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för kost- & måltidsvetenskap söker en ekonomisamordnare. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Sista ansökningsdag 191205.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ekonomisamordnare har du det övergripande och samordnande ansvaret för institutionens ekonomi och den därtill kopplade verksamheten. Det inbegriper att du självständigt upprättar budget, annan ekonomisk planering och redovisning på enhets- och projektnivå. Du genomför även ekonomiska och administrativa utredningar och analyser.

Arbetet kräver förmåga att i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt presentera nyckeltal, resultat, årsrapporter, analyser och uppföljningar. Det ingår även ekonomiarbete relaterat till finansiering av internationella och regionala projekt, t ex EU-projekt.

I arbetet ingår även att hantera interna och externa leverantörs- och kundfakturor, omföringar, löpande bokföringar, anläggningsregister, reseräkningar med mera, att ha en rådgivande roll och delta i utvecklingsarbete samt att dokumentera beslutsmöten inom kostvetenskap.

Övriga administrativa uppgifter inom institutionen förekommer, som till exempel uppdatering och revidering av institutionsdokument.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande samt flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola. 

Du har erfarenhet av självständigt arbete med upprättande av budget och bokslut. Du är skicklig på att arbeta med kalkylprogram och vana från arbete med datoriserade administrativa system är en nödvändighet. Erfarenhet av ekonomiarbete, uppföljning och redovisning inom EU-projekt är meriterande. 

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Övriga kvalifikationer
För ett gott arbetsresultat är lyhördhet, förmåga att samverka, självständighet och vilja att ta ansvar viktiga förutsättningar. Du äger initiativkraft, har god planeringsförmåga samt god förmåga att samla in och bearbeta information. Du är noggrann och har lätt för att kommunicera. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Du ansöker via det elektroniska ansökningssystemet Varbi senast 191205.

Mer om oss
Institutionen för Kost- & måltidsvetenskap
; Institutionen för Kostvetenskap och Restauranghögskolan kommer från och med den 1 januari 2020 bilda en gemensam institution, med ett 30-tal medarbetare. Vi utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- & måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1771-19
Kontakt
  • Maria Waling, maria.waling@umu.se, 090-786 64 83
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-12
Sista ansökningsdag 2019-12-05

Tilbake til ledige stillinger