Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) söker en projektassistent som ska arbeta i en forskargrupp med inriktning mot restaureringsekologi i reglerade vattendrag. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till tre månader. Tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-11-28. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär insamling och analys av data om sträckor med reducerad vattenföring i vattendrag utbyggda för vattenkraftsproduktion i Sverige, samt referenssträckor i outbyggda vattendrag. Syftet är att samla in befintlig information om dessa sträckor med avseende på geografisk, geomorfologisk och biologisk information. Datasammanställningen tjänar som underlag för det vidare arbetet i projektet med att utarbeta en metodik för att bestämma vilka flöden och fysiska åtgärder längs vattendragssträckan som krävs för olika naturvärden.  

Kvalifikationer
Sökande ska ha lägst en masterexamen inom biologi, geovetenskap eller liknande relevant ämne. Vi söker en person med god samarbetsförmåga, som är strukturerad i sitt arbetssätt och även har förmåga att självständigt driva det egna arbetet framåt. Dokumenterad erfarenhet av arbete med geografiska informationssystem, databashantering, samt kännedom om olika organismgrupper och akvatiska ekosystem är krav. Vidare är god kunskap i svenska, både i tal och skrift ett krav, då arbetet kräver kontakt med svenska myndigheter och verksamhetsutövare.  Du behöver ha goda kunskaper i Excel samt god förmåga att kommunicera dina resultat i skrift. Erfarenhet av statistiska analyser är meriterande.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg. Ansökan, skriven på svenska, skall innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior på betyg och intyg
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner

Kontakt
Vid frågor rörande anställningen, vänligen kontakta Birgitta Malm Renöfält, birgitta.malm-renofalt@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1670-19
Kontakt
  • Birgitta Malm Renöfält, Förste forskningsassistent, 090-786 78 98
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-06
Sista ansökningsdag 2019-11-28

Tilbake til ledige stillinger