Kansliet för teknik och naturvetenskap

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Vi söker en fakultetssamordnare som kommer att arbeta med handläggning av läraranställningar vid fakulteten, framtagande av statistik och andra underlag som rör läraranställningar samt fungera som sammankallande och sekreterare i fakultetsnämnden. I arbetet ingår kvalificerat utredningsarbete. Anställningen avser heltid och tillsvidare. Ansök senast 22 juli 2019.

Arbetsuppgifter

Som fakultetssamordnare kommer du att ansvara för handläggning av läraranställningar vid fakulteten. Du kommer att vara sekreterare i vår anställningskommitté och ha ett ansvar för att kalla samman kommittén och att ordna med allt praktiskt inför och efter kommitténs sammanträden. I detta arbete ingår ett nära samarbete med kommitténs ordförande. Till arbetsuppgifterna hör att kommunicera muntligt och skriftligt, på såväl svenska som engelska, med såväl fakultetens chefer (prefekter och dekan) som med svenska och internationella arbetssökande och sakkunniga. Du kommer att arbeta med moderna elektroniska system i handläggningsprocessen. Till arbetsuppgifterna hör också att ta fram statistik och andra underlag som rör läraranställningar samt att fungera som sammankallande för och sekreterare i fakultetsnämnden. Kvalificerat utredningsarbete kommer att ingå i anställningen. Även övriga administrativa arbetsuppgifter kan ingå.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen på lägst kandidatnivå eller motsvarande samt några års arbetslivserfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, företrädesvis inom universitet eller högskola. Du har mycket god samarbetsförmåga och är mån om att ge god service. Du uttrycker dig mycket väl, såväl muntligt som skriftligt, på både svenska och engelska. Det krävs att du har mycket god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete och att du är självständig, flexibel och initiativrik. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har god datorvana och behärskar Microsoft Office väl.  

Det är meriterande om du har god kunskap om lagar och regler som styr universitet och högskolor, särskilt det regelverk som styr läraranställningar. Det är meriterande med masterexamen och erfarenhet från forskarutbildning alternativt annan erfarenhet av utbildningens och forskningens villkor.

Villkor

Anställningen avser heltid och tillsvidare. Tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du beskriver din bakgrund och motiv för ansökan
  • Meritlista (CV)
  • Styrkta kopior av examensbevis och relevanta betyg
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner 

Ansökan görs genom vårt elektroniska rekryteringssystem Varbi. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF. Logga in i systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida. Sista ansökningsdag är 22 juli 2019.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1119-19
Kontakt
  • Åsa Boily, 090-786 63 76, asa.boily@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-07-22

Tilbake til ledige stillinger