Umeå universitet, Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin i samarbete med Enheten för polisutbildning, söker en forskarstuderande till projektet ”The Swedish police conflict management program: Underlying assumptions and effects on police students´ health”.

Inriktning

Polisstudenter utbildas att agera i konfliktfyllda situationer som förekommer i den polisiära verksamheten. I första hand ska de hantera konflikter utan att använda våld men om våld ändå måste användas skall ingripandena vara säkra och hänsynsfulla. Det aktuella forskningsprojektet syftar i generella termer till att undersöka om och i så fall hur utbildning i polisiär konflikthantering liksom övergången från utbildning till yrkespraktik påverkar polisstudenters hälsa. Forskningsprojektet handlar mer specifikt om att studera sambandet mellan polisstudenters hälsa under utbildningen allteftersom de utvecklar olika former av kommunikationstekniker liksom tekniker för att använda fysiska metoder, batong, pepparspray och skjutvapen i konfliktfyllda polisiära situationer. Konflikthanteringsutbildning och gender är den andra viktiga delen av forskningsprojektet.

Kvalifikationer

För att vara behörig för anställning som doktorand krävs grundläggande och särskild behörighet. Grundläggande behörighet har den som a) har avlagt en examen på avancerad nivå, eller b) fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller c) på något sätt inom eller utom landet har förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper (HF 7 kap. 39).

För särskild behörighet krävs 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning, 2) yrkeserfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom en presentation av forskningsplanen engelska inför handledare och institutionens forskarutbildningsgrupp.

Projektets fokus kommer huvudsakligen att vara undervisning i kommunikation och konflikthantering samt hur polisstudenter införlivar sådan kunskap och använder den i sitt framtida yrke. Därför är polisexamen liksom erfarenhet av och kunskap om svensk polisprofession med särskilt fokus på kommunikation och konflikthantering samt annan erfarenhet av relevans för projektets syfte särskilt meriterande.

Anställningsvillkor

Innehavare av doktorandtjänst ska främst ägna sig åt egen utbildning på forskarnivå. Anställning som doktorand ges för den tid som bedöms nödvändig för slutförande av forskarstudierna på normalstudietid, vilket motsvarar en forskarutbildning på heltid i fyra år. I ett första skede omfattar anställningen ett år, varpå den förnyas med högst två år i taget under förutsättning att den individuella studieplanen följs. En doktorand kan i begränsad omfattning arbeta med utbildning och administrativt arbete motsvarande högst tjugo procent av full arbetstid. Anställningstiden kan som en följd av detta förlängas till högst fem år. 

Alla doktorander som antas deltar obligatoriskt i Forskarskolan inom det utbildningsvetenskapliga området som samordnas med ordinarie forskarutbildning som bedrivs vid respektive institution. Studierna påbörjas 3 september 2018. Arbetsplats är Umeå universitet. Lönen följer Umeå universitets doktorandstege. Doktoranderna förväntas i övrigt delta aktivt i utvecklandet av ämnets forskningsmiljö. 

Den anställde kommer att vara placerad vid Enheten för epidemiologi och global hälsa, där den ämnesspecifika utbildningen och handledningen äger rum.

Enligt Högskoleförordningen (12 kap 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Ansökan

Ansökan ska innehålla styrkt CV med presentation av sökande, motivering för ansökan samt namn och kontaktinformation på två referenspersoner.

Ansökan görs via e-rekryteringssystemet MyNetwork senast 2018-04-03.

Övrig information

Information om projektet lämnas av Anna-Karin Hurtig, Enheten för epidemiologi och global hälsa, anna-karin.hurtig@umu.se 070-2929972 eller Jonas Hansson, Enheten för polisutbildning, jonas.hansson@umu.se 073-0234415.

Tillträde: 2018-09-03 eller enligt överenskommelse

För mer information, se

http://www.phmed.umu.se/enheter/epidemiologi/

www.polis.umu.se/

www.umu.se/medfak/utbildning/forskarutb/handbok/index.htlm

 



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-09-03 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-320-18
Kontakt
  • Anna-Karin Hurtig, professor, 070-292 99 72
  • Jonas Hansson, 073-023 44 15
  • Sofia Wård, personaladministratör, 090-786 64 45
  • Mehdi Ghazinour, professor, 070-213 83 12
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-02-25
Sista ansökningsdag 2018-04-03

Tillbaka till lediga jobb