Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets Humanistiska fakultet och har omkring 70 anställda. En unik kombination av ämnesområden gör institutionen till en kreativ miljö i skärningspunkten mellan konst, kultur, litteratur och medier. På institutionen bedrivs internationellt erkänd forskning av hög kvalitet. För mer information, besök gärna: https://www.umu.se/kultmed

Intermittent anställning innebär att du kan bli erbjuden anställning under enstaka kortvariga anställningstillfällen under en ramperiod. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p.

Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje tillfälle du erbjuds och tackar ja till arbete.

Vi söker nu 3 till 5 medarbetare som kan arbeta under ramperioden 2025-01-21 till 2025-06-30 om behov inom verksamheten uppstår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av campusbaserad undervisning, seminarieledning, handledning och nätundervisning på grundnivå samt tillhörande utbildningsadministration. Undervisningen sker i etnologi på fristående kurser, program samt lärarutbildning.

Kompetenskrav
Behörig att anställas är den som har examen på lägst magisternivå i etnologi eller kulturanalys eller motsvarande.

Goda kunskaper i svenska eller annat skandinaviskt språk samt engelska, både i tal och skrift, samt förmåga att undervisa på svenska eller annat skandinaviskt språk utgör ett krav för anställningen.

Meriterande
Det är meriterande om du har doktorsexamen i etnologi eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Det är också meriterande om du har tidigare undervisningserfarenheter från högskoleundervisning, samt därtill hörande erfarenheter av utbildningsadministration. 

Övriga upplysningar
Du skickar din ansökan via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 2025-01-02 och ska innehålla CV/meritförteckning, betyg/intyg och en redogörelse av din undervisningserfarenhet (max 1 000 ord). Om du har tidigare erfarenheter av högskoleundervisning vill vi också att du bifogar en sammanställning över antal undervisade timmar. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Sofia Pulls, 090-786 57 97 eller sofia.pulls@umu.se eller HR-samordnare Gustav Ljungqvist, 090-786 72 42 eller gustav.ljungqvist@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2025-01-21 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön med intermittent ramavtal
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Varierande, intermittent anställning
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1628-24
Kontakt
  • Sofia Pulls, prefekt, 090-7865797,sofia.pulls@umu.se
  • Gustav Ljungqvist, HR-samordnare, 090-7867242,gustav.ljungqvist@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • SEKO, 090-7865296
Publicerat 2024-12-05
Sista ansökningsdag 2025-01-02

Tillbaka till lediga jobb