Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och språkdidaktik inom svenska, engelska, finska, franska, italienska, lingvistik, meänkieli, ryska, samiska, spanska och tyska. För mer information om Institutionen för språkstudier besök: https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/ 

Intermittent anställning innebär att du kan bli erbjuden anställning under enstaka kortvariga
anställningstillfällen under en viss ramperiod. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p.

Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje tillfälle du erbjuds och tackar ja till arbete.

Vi söker nu en medarbetare som kan arbeta under ramperioden 2023-10-26 till 2024-09-30 när behov inom verksamheten uppstår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I anställningen ingår undervisning på kurser i svenska för grundlärare och för gymnasielärare, VFU-besök samt handledning. Förutom undervisning ingår även undervisningsrelaterad administration samt planeringsmöten.

Undervisningen sker på campus.

Kompetenskrav

Behörig att anställas är den som har examen på lägst magisternivå i svenska. Du har aktuell erfarenhet av undervisning i svenska vid universitet eller högskola och erfarenhet av administration kopplat till undervisning. Du är både initiativtagande och självgående, samtidigt som du är flexibel och har god samarbetsförmåga.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt förmåga att undervisa på dessa språk utgör ett krav för anställningen.

Meriterande

Det är meriterande om du har gymnasielärarexamen i svenska. Meriterande är även erfarenhet av handledning av examensarbeten.

Övriga upplysningar

Du skickar din ansökan via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 2023-10-18 och ska innehålla CV/meritförteckning och betyg/intyg. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Daniel Andersson, daniel.andersson@umu.se.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-10-23
Löneform Timlön med intermittent ramavtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Varierande, intermittent anställning
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1538-23
Kontakt
  • Prefekt, Daniel Andersson, 0907865708,daniel.andersson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • SEKO, 090-7865296
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-18

Tillbaka till lediga jobb