Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning
Studentcentrum är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen och är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. På Studentcentrum arbetar 47 anställda inom fem olika verksamhetsområden; antagning, ladokgrupp, examina, studievägledning och studentstöd samt studenthälsan. Vi söker nu en erfaren handläggare till verksamhetsområdet antagning. Rollen som antagningshandläggare ställer krav på att du är självständig och självgående i ditt arbete samt att du är strukturerad, noggrann och har förmåga till helhetssyn. 

Arbetsuppgifter
Din primära arbetsuppgift är att handlägga ansökningar till kurser och program på grundnivå och på avancerad nivå. En stor del i vårt dagliga arbete innebär att bedöma nationella och internationella meriter samt fatta beslut utifrån rådande regelverk. Antagningen prövar ansökningar om reell kompetens och fattar beslut om undantag. På antagningen beslutas även om anstånd med studiestart samt hantering av överklagandeärenden i antagningsfrågor. En stor del av arbetsuppgifterna är av utredande karaktär. Vid enheten sker ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att i än högre grad möta behov från universitetet och samhället i övrigt. I dina arbetsuppgifter kommer det därför även ingå att kunna samverka med och lösa arbetsuppgifter inom enhetens andra funktioner och att delta i utvecklingsarbetet. Umeå Universitet har studenter från hela världen så dina arbetsuppgifter kommer att variera i komplexitet

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen och erfarenhet av handläggning inom antagning eller annan likvärdig myndighetsutövning.  Kännedom om utbildningsadministrativa processer inom högskolan och/eller arbetslivserfarenhet från annan statlig myndighet är meriterande. Bedömning av både gymnasiala och akademiska meriter är även meriterande liksom erfarenhet av att arbeta i antagningssystemet NyA. Du har en gedigen erfarenhet av att arbeta digitalt – och har därmed goda kunskaper i Officepaketet. Vidare är det viktigt att du har mycket god förmåga till skriftlig och muntlig framställning både på svenska och engelska.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet bedrivs periodvis under tidspress och ställer krav på en god planerings- och prioriteringsförmåga. Du bör även trivas med att arbeta i en snabbrörlig och föränderlig arbetssituation. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service till studenter, blivande studenter, fakulteter och institutioner samt enheter inom universitetets förvaltning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen avser heltid med start 2023-11-01. För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med områdeschef Anette Gröndahl Tel: 090-786 88 18, e-post: anette.grondahl@umu.se

Facklig information lämnas av SACO tel: 090-786 53 65, SEKO civil tel: 090-786 52 96 samt ST tel:090-786 54 31.

Vi erbjuder dig ett flertal personalförmåner som främjar en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder bland annat stöd för friskvårdsaktiviteter, flexibla arbetstider samt friskvårdstimme.

Ansökan
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2023-05-29. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din erfarenhet/kompetens som antagningshandläggare eller från likvärdig myndighetsutövning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-858-23
Kontakt
  • Anette Gröndahl, Områdeschef, 090-7868818
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-7867030
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb