Umeå universitet, Universitetsledningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Curiosum är ett science center vid Umeå universitet vars mål är att öka intresse och kunskaper för vetenskap och teknik hos alla men särskilt hos barn och unga. Verksamheten inrymmer en pedagogisk mötesplats för barn, unga, studenter, lärare och forskare, ett besöksmål för allmänheten och en utvecklingsmiljö för forskning, utveckling och innovation. Curiosum ligger vid Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Curiosum har en domteater för spektakulära vetenskapliga visualiseringar (exempelvis planetarium) men också för att visa filmproduktioner med olika teman. Dessutom finns experimentlabb för pedagogisk verksamhet, hallar för utställningar samt sofistikerade verkstäder (ett makerspace) för digital tillverkning med olika metoder och material. Verksamheten omfattar ca 16 personer och leds av en föreståndare. Styrgruppen består av representanter från Umeå universitet och Umeå kommun samt näringsliv.

Vi söker nu 1-3 guider som kan ta hand om besökare i utställningsmiljöer, aktiviteter och vid event under sommaren 2023. Anställningarna gäller tre perioder: (1) anställning mellan 1 juni – 16 juli, (2) anställning mellan 17 juli – 27 augusti, (3) anställning mellan 26 juni – 6 augusti.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att:

  • guida besökare i olika aktiviteter och workshops i verkstäder, labb och utställningar
  • ta emot besökare i receptionen
  • visa föreställningar i domteatern
  • sälja produkter i Curiosums butik
  • kommunicera via sociala medier
  • assistera vid event och arrangemang på Curiosum.

Arbetsuppgifterna innebär att arbeta såväl självständigt som i grupp. Arbetstiden är schemalagd med tjänstgöring ungefär varannan helg samt några kvällar varannan vecka och däremellan vardagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är student på ett utbildningsprogram vid Umeå universitet och har minst 60 hp studier. Utbildningens inriktning kan vara inom olika ämnesområden inom naturvetenskap, teknik, medicin, samhällsvetenskap eller humaniora, eller, t ex lärarprogram, ingenjörsprogram eller annat relevant utbildningsprogram. Du har även naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på gymnasienivå. 

Vi ser att du förhåller dig serviceinriktat, flexibelt, strukturerat, noggrant, drivande och att du uppskattar att ta ansvar för och se till att dina arbetsuppgifter slutförs enligt planering. Du uttrycker dig flytande i svenska såväl muntligt som skriftligt och gärna i något annat språk. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Villkor

Anställningen avser amanuensanställning med en omfattning på 50% under perioderna 1 juni – 16 juli, 17 juli – 27 augusti samt 26 juni – 6 augusti. Arbetstiden är förlagd till såväl vardagar som helger.

Lön: Enligt gällande lokalt avtal om lönesättning som amanuens vid Umeå universitet.

Ansökan

Ange gärna i din ansökan om du har särskilda kvalifikationer eller erfarenheter inom någon/några av de ovan angivna arbetsuppgifterna. 

Rekryteringsprocess

Efter en första bedömning av ansökningarna kommer vi att kalla ett antal personer till intervju och arbetsprov. Arbetsprovet går ut på att göra en kort (några minuter) presentation/show om ett ämne man tycker är roligt och intressant, med barn som tilltänkt målgrupp.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde beroende på period i annonsen.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-553-23
Kontakt
  • Madelen Bodin, föreståndare Curiosum, madelen.bodin@umu.se,090-7869618
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-30
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Terug naar vacatures