Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning
Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna. Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet. Vid personalenheten arbetar 33 personer. Enheten är uppdelad i flera områden, varav löneadministrationen är en.

Löneadministrationen söker nu en ny medarbetare!

Arbetsuppgifter

Arbetsinnehållet innefattar såväl systemadministration som lönehandläggning. 

I rollen som systemspecialist arbetar du med tillsammans med en kollega med att hålla vårt lönesystem Primula uppdaterat, när det gäller såväl styrtabeller och arbetsflöden som behörigheter i lönesystemet samt att utveckla nya formulär i vårt självrapporteringssystem. Du upprätthåller och tillhandahålla systemdokumentation, genomför behörighetsadministration och säkerhetsarbete i Primula samt samlar in, bereder och analyserar ändringsaktiviteter, rapporterar fel i samt testar förändringar i rutiner och funktioner inom lönesystemet.

I rollen som lönespecialist är du ett konsultativt stöd till chefer, HR-administratörer och medarbetare i lönerelaterade frågor. Du ska kunna tolka och informera om de regelverk och rutiner som rör anställningsvillkor, ledigheter, sjukfrånvaro, semester, skatt mm. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner, ersättningar och arvoden i personal- och lönesystemet Primula. Arbetet innebär även kontakt med andra myndigheter tex. när det gäller skatte- och socialförsäkringsfrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från arbete av lönehandläggning, gärna med YH-utbildning eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även flerårig erfarenhet av systemadministration och systemutveckling från en central lönefunktion.

Som person är du strukturerad, noggrann och pålitlig. Du har mycket god samarbetsförmåga, har hög servicekänsla och integritet. Professionalism och kvalitet är dina ledord. Det du inte redan kan ser du till att ta reda på. Du är en person som utmanas och stimuleras av utveckling och förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och noggrann med förmåga att se till helheten. 

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande

Tidigare erfarenhet av arbete med löneadministration från högskola eller universitet i lönesystemet Primula. Erfarenhet av att tolka lagar, avtal och regelverk, gärna från statlig verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att självständigt ha arbetat med utvecklings- och förändringsarbete. Vi ser gärna att du även har goda kunskaper i Excel. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Villkor

Anställningen är på heltid med tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast torsdag 20 april. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet inom system- och löneområdet. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-558-23
Kontakt
  • Malin Degerman, lönechef, 090-7869791
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-30
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Tillbaka till lediga jobb