Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för språkstudier utlyser ett vikariat som HR-samordnare. Anställningen är på heltid med tillträde snarast till och med 2023-11-28.

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur, kultur och didaktik inom engelska, finska, meänkieli, franska, italienska, lingvistik, svenska/nordiska språk, ryska, samiska, spanska, tyska, svenska som andraspråk och svenska för internationella studerande. Institutionen har ca 120 anställda och är en mångspråkig och mångkulturell arbetsplats i en kreativ miljö. Läs mer om institutionen här: https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/ 

De flesta som arbetar vid institutionen är undervisande och forskande personal. Utöver institutionens prefekt kommer dina närmaste kollegor i ditt dagliga arbete vara institutionens studierektorer, administrativ samordnare, kommunikatör, studievägledare, IT-administratör och flertalet studieadministratörer. Du kommer att ingå i olika större och mindre HR-sammanhang: ungefär en gång i månaden träffas alla humanistiska fakultetens HR-anställda för att prata om aktuella frågor, därtill finns ett HR-nätverk för hela universitetets HR-funktioner som träffas cirka tre gånger per termin.

Arbetsuppgifter
Arbetet är brett och spänner över hela HR-området och innefattar såväl operativt som strategiskt HR-arbete. Du utgör ett ledningsstöd i strategiska och operativa HR-frågor och ansvarar för ett HR-perspektiv i verksamhetens strategiska utvecklings- och förändringsarbete. Som HR-samordnare ingår du i institutionens ledningsgrupp. De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av att:

  • Ansvara för att planera, samordna, driva, administrera och kvalitetssäkra institutionens rekryterings- och anställningsprocesser
  • Löpande bidra med rådgivning och stöd i personalfrågor till prefekt och övrig personal utifrån gällande lagstiftning, avtal och policys/riktlinjer
  • Samordna och administrera ärenden till lokal samverkansgrupp
  • Ansvara för planering och introduktion av nyanställda
  • Utgöra stöd för institutionens internationella medarbetare både inför och under deras anställningar
  • Ansvara för att planera, samordna samt administrera rehabiliteringsprocesser
  • Planera och genomföra rehabiliteringssamtal och andra trepartssamtal tillsammans med/som stöd till prefekt 

Dina arbetsuppgifter består även av löpande personalarbete som till exempel administration av rekryterings- och anställningsärenden samt hantering av ärenden inom universitetets personaladministrativa system. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också ingå. 

Kompetenskrav
Till denna anställning söker vi dig som har examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande samt erfarenhet från självständigt arbete inom HR-området. Vi förutsätter att du har goda kunskaper om de regelverk som styr verksamheten inom HR-området, liksom mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, samt att du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift. Arbetet kräver god datorvana och att du har lätt för att lära dig nya administrativa system.

För att trivas med anställningen bör du stimuleras av att ha flera kontaktytor, uppdrag och arbetsuppgifter pågående samtidigt. Du ska ha lätt för att samarbeta, ha god initiativ- och planeringsförmåga, kunna prioritera bland arbetsuppgifter samt förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar för ditt arbete. Det är viktigt att du har hög integritet.

Meriterande
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom statlig verksamhet, gärna högskolesektorn, är meriterande och så även erfarenhet av arbete med rekrytering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Ansökan ska vara inkommen senast 2023-04-13 och skickas in via e-rekryteringssystemet Varbi. Din ansökan ska innehålla:

-    Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
-    CV/meritförteckning
-    Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.)

Övriga upplysningar
Anställningen är ett vikariat med tillträde snarast och anställning till och med 2023-11-28.

Som statligt anställd har du även många förmåner som du kan läsa mer om här: https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Daniel Andersson, 
daniel.andersson@umu.se eller HR-samordnare Line Lindgren, line.lindgren@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-534-23
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb