Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Arktiskt centrum vid Umeå universitet är en samlingsplats för transdisciplinär forskning och utbildning vid Umeå universitet. Centret erbjuder en unik miljö som prioriterar samarbete, nätverkande och strategisk planering i syfte att möta dagens samhällsutmaningar.

Vi arbetar med nya och befintliga ämnesöverskridande aktiviteter med ett fokus på hållbarhet, klimat, hälsa, rättvis omställning, grön industrialisering, urfolksperspektiv och landsbygdsfrågor. Arktiskt centrum verkar för excellens inom arktisk forskningen och utbildning och stärker Umeå universitets centrala position såväl nationellt som internationellt. Genom forskningsbaserad kunskap verkar vi för hållbar utveckling i Arktis.

Centret samarbetar internt med de fyra fakulteterna och Lärarhögskolan vid Umeå universitet, samt med externa samarbetspartners, särskilt inom nätverket The Arctiv Five och University of the Arctic. Genom dessa samarbeten skapas möjligheter för associerade forskare och forskarstuderande att utvecklas och bygga egna nätverk. Arktiskt centrum driver också en arktisk forskarskola med fokus på hållbarhet, och stöttar unga forskare, och härigenom bygger vi för framtiden inom forskning och utbildning med arktisk tematik.

Anställningen är organisatoriskt placerad vid Institutionen för språkstudier, som är värdinstitution för Arktiskt centrum.

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Som utbildningssamordnare koordinerar du i nära samarbete med forskarutbildningssansvarig, aktiviteter relaterade till den arktiska forskarskolan. Du initierar, planerar och genomför aktiviteter med antagna doktorander.

Med målet att stärka och utveckla utbildning inom det arktiska fältet arbetar du för att skapa möjligheter för studenter och lärare vid Umeå universitet och partneruniversitet. Du identifierar nya samarbetsmöjligheter som utmynnar i utbildningsinsatser över institutions-, fakultets- och universitetsgränser. Du arbetar för att inleda och upprätthålla samarbeten kring arktisk utbildning inom olika nätverk, exempelvis Actic Five och University of the Arctic. Du arbetar även för att utveckla nya partnerskap som främjar Umeå universitets arktiska utbildning, till exempel inom EU:s Erasmusprogram.

Du ansvarar för katalogen över arktiska och nordiska utbildningstillfällen vid Umeå universitet. Du identifierar relevant innehåll i katalogen genom att föra en kontinuerlig dialog med interna och externa intressenter inom arktisk utbildning.

I arbetsuppgifterna igår även att föredra utbildningsrelaterade ärenden och frågeställningar i olika sammanhang, t.ex. styrgruppsmöten. Du kommer även att delta i centrets verksamhetsutveckling, exempelvis genom att bidra med underlag till verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner.

Andra administrativa arbetsuppgifter och samordnande arbetsuppgifter, knutna exempelvis till forskning och kommunikation, kan förekomma.

Kvalifikationer
Du ska ha examen på lägst magisternivå samt aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som beskrivs i annonsen. Av särskild vikt är erfarenhet av samarbetsprojekt inom svenskt universitetsväsende samt arbete med nationella och internationella nätverk.

Det krävs även att du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.

Som person är du kommunikativ, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Du har en utpräglad servicekänsla och förmåga att självständigt och flexibelt ta ansvar för och lösa förekommande arbetsuppgifter. Du har mycket god organisationsförmåga och är duktig på att planera och prioritera ditt arbete även när det omfattar flera parallella processer.

Aktiskt centrum är en dynamisk arbetsplats där både svenska och engelska är arbetsspråk, därför söker vi dig som har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Du har goda kunskaper i Officepaketet och erfarenhet av att arbeta i administrativa system.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga kvalifikationer
Erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola är meriterande.

Det är även meriterande med erfarenhet av att arbeta med system som universitet använder (exempelvis Ladok, Varbi, Raindance, TimeEdit, EpiServer, Office365, Fokus).

Ansökan
Du ansöker via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska innehålla:

  • ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
  • CV
  • kopior på relevanta examen

Ansökan ska vara inkommen senast 2023-04-07.

Övrig information
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.
Arbetsort är Umeå.

Vid frågor är du välkommen att kontakta centrets föreståndare Keith Larson (090-7865029, keith.larson@umu.se), eller prefekten vid Institutionen för språkstudier Daniel Andersson (090-7865708, daniel.andersson@umu.se).

För mer information, se webben: 
www.umu.se/arktiskt-centrum
www.umu.se/sprakstudier

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-508-23
Kontakt
  • Daniel Andersson, prefekt Språkstudier, 0907865708,daniel.andersson@umu.se
  • Keith Larson, föreståndare Arktiskt centrum, 090-7865029,keith.larson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb