Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vi söker dig som vill utvecklas från junior till mer erfaren kvalificerad upphandlare inom den offentliga statliga sektorn. Vi erbjuder dig ett klimat där du får stöd och support för att utvecklas och få fördjupat kunskap i hantverket som upphandlare. All personal får möjlighet till ytterligare kompetensutveckling anpassade efter ditt och verksamhetens behov.

Arbetsplatsen är hos Området för upphandling och inköp, placerad inom Ekonomienheten som en del av fyra verksamhetsområden. Vi som jobbar inom området är strategiska upphandlare, avtalscontroller, e-handelssamordnare, systemadministratör och resesamordnare. Vi tar uppdrag på beställning eller initierar upphandlingsprojekt från verksamheten. Vi genomför även upphandlingar med andra lärosäten och myndigheter. Vi arbetar nära varandra i ett lärande klimat där vi lär och utvecklas av varandra.

Vi erbjuder dig
en kreativ och inspirerande miljö där du får frihet under ansvar och möjlighet till att ta egna initiativ. Du ansvarar för egna upphandlingar men stöttar också andra upphandlare som bisittare i olika upphandlingar där så är möjligt.  I det informella klimatet är du helt tiden nära kollegorna. Umeå universitet erbjuder även möjlighet att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Läs mer om Umeå universitet och dess förmåner här.

Att arbeta som upphandlare hos oss innebär bland annat att

 • självständigt genomföra upphandlingar av kontrakt, ramavtal och förnyade konkurrensutsättningar
 • ge råd kring genomförande av direktupphandlingar
 • stötta och avlasta upphandlarna med delar av upphandlingsprocessen
 • ge råd och besvara frågor rörande inköp och upphandling från verksamheten, delta i möten med verksamheten
 • samverkan med kollegorna inom enheten för att säkerställa och utveckla våra gemensamma strategier, processer och rutiner.

Vi söker dig som har

 • akademisk utbildning alternativt, yrkeshögskoleutbildning inom juridik, ekonomi, inköp eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • kunskap om lagen om offentlig upphandling och dess praktiska tillämpning
 • goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Meriterande är

 • erfarenhet av att arbeta med elektroniskt upphandlingsstöd som t ex e-Avrop


Som upphandlare är du från första dagen hos oss en del av vår grupp. Det innebär att du kommer att få möjlighet att lära dig om alla de moment och processer som ska genomföras av en upphandlare. Genom att vara nyfiken, samarbetsinriktad, lösningsorienterad och framför allt ha ett stort eget driv och engagemang så kommer du att på kort tid utvecklas i din roll som upphandlare. Det bör inte vara främmande för dig att växla mellan att utföra administrativt arbete och att agera som projektledare i upphandlingar. 

Känner du att du vill veta mer kan du kontakta oss med dina frågor eller besöka oss, välkommen!

Villkor
Anställningen utgör en tillsvidareanställning som omfattar 100 % av en heltid med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Möjlighet finns att arbeta deltid på distans.

Närmare upplysningar lämnas av:
Enhetschef Christina Adolfsson, 090 – 786 51 78.

Facklig information 
Lämnas av SACO, tel. 090-786 53 65, SEKO civil, tel. 090-786 52 96 samt ST, tel. 090-786 54 31. 

Ansökan 
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 10 april. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet inom området.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-474-23
Kontakt
 • Christina Adolfsson, +46907865178
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb