Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Ekonomienheten är universitetets sammanhållande resurs för den ekonomiadministrativa processen. Vi har fyra verksamhetsområden där Området för upphandling och inköp ingår som en verksamhet. De funktioner som finns inom området är strategiska upphandlare, avtalscontroller, e-handelssamordnare, systemadministratör och resesamordnare. Vi som upphandlare tar uppdrag på beställning eller initierar upphandlingsprojekt från verksamheten. Vi genomför även upphandlingar med andra lärosäten och myndigheter

Vi söker nu dig som vill vara med och driva utvecklingen av hela inköpsprocessen inom olika varu- och tjänsteområden.

Arbetsuppgifter
Som upphandlare har du en nyckelroll i upphandlingar. Du ansvarar självständigt för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier. Som sakkunnig inom upphandling ger du råd och stöd till verksamhetens institutioner, enheter, centrumbildningar och medarbetare i upphandlingsfrågor. Som strategisk upphandlare är du projektansvarig för de uppdrag som tilldelas dig. Det innebär ett stort eget ansvar för att lägga upp processen och dess delar samt delegera och engagera deltagarna i processen. Som projektledare ansvarar du för att upphandlingen går till ett avslut i ett kontrakt eller ramavtal samt överlämnar avtalet till uppdragsgivaren för implementering. Du utför och samordnar även gemensamma upphandlingar i samarbetet med andra lärosäten och myndigheter.

I rollen ingår att bidra till verksamhetsutveckling och att utbilda verksamheter inom universitetet i frågor som rör upphandling, avrop och inköp. Du bidrar till att utveckla processer, rutiner, mallar och dokument samt deltar aktivt i utvecklingen av gemensamma arbetsmetoder.

Vi erbjuder dig
en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens där du som upphandlare får ett självgående och utåtriktat uppdrag att där du både får utveckla processer samt stötta verksamheten inom området. Umeå universitet erbjuder även möjlighet att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Mer information om Umeå universitet och dess förmåner finner du här.

Vi söker dig som har

  • akademisk utbildning alternativt, yrkeshögskoleutbildning inom juridik, ekonomi, inköp eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • dokumenterad erfarenhet som upphandlare
  •  kunskap om lagen om offentlig upphandling och dess praktiska tillämpning
  • goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande är

  • erfarenhet av att arbeta med elektroniskt upphandlingsstöd som t ex e-Avrop

Som person är du prestigelös, har god analys- och problemlösningsförmåga. Du är ansvarstagande och självgående i både dina uppdrag samt när det gäller egen kunskapsinhämtning. Du har förmågan att samarbeta och kommunicera på ett tydligt, pedagogiskt och ödmjukt sätt för att och skapa förtroendefulla relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är på heltid och tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Möjlighet finns att arbeta deltid på distans.

Närmare upplysningar lämnas av 
Enhetschef Christina Adolfsson, 090 – 786 51 78

Facklig information
lämnas av SACO, tel. 090-786 53 65, SEKO civil, tel. 090-786 52 96 samt ST, tel. 090-786 54 31. 

Ansökan 
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 10 april. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet inom området. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-488-23
Kontakt
  • Christina Adolfsson, +46907865178
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb