Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en universitetsadjunkt med inriktning idrottsnutrition. Anställningen är tillsvidare på deltid (75 %) med tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 3 april 2023. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning inom de professionsnära inslagen i kost och idrott, idrottsnutrition samt näringslära.

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande, utvärdering och rapportering av undervisning i kurser och program. Undervisningen omfattas främst av föreläsningar, laborationer i kök, seminarier, och examination.

Tjänstgöringsort är Umeå. Undervisningen sker både på campus och på distans via lärplattform (Canvas). 

Behörighet

Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen i kostvetenskap eller motsvarande på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. 

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna

Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen. 

Särskild vikt kommer att läggas vid erfarenhetsbaserade kunskaper inom kostrådgivning inom området idrott för individer samt för en bredd av grupper, från exempelvis motionär till elit, olika åldersgrupper, samt i olika sammanhang såsom idrottsföreningar.

Stor vikt kommer att läggas vid kompetens inom näringslära med fokus på idrottsnutrition. 

Stor vikt kommer även att läggas vid erfarenhet av undervisning på universitet/högskola inom ovan nämna områden, samt förmågan att variera undervisningsmetoder och examinationsformer i relation till förväntade studieresultat.

God administrativ förmåga är meriterande. 

En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. 

Din ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 3 april 2023. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, referenstagning och arbetsprov.  

Mer om oss

Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 40-tal medarbetare, men är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-328-23
Kontakt
  • Petra Rydén, 090-7869557
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb