Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för molekylärbiologi bedriver undervisning inom bioteknologi, läkarprogrammet och life science samt forskning inom mikrobiologi och organismbiologi. Det var också här som den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi gjordes.

Vi söker nu två amanuenser á 10 % som kommer att stödja Drosophilaforskingen i Mattias Alenius forskargrupp. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av stockflippning samt enklare forskningsuppgifter.

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå inom universitet eller högskola.

Kvalifikationer

Sökande ska vara godkänd teoretiskt och praktiskt i grundläggande biologiämnen och ha stort intresse för molekylär genetik.

Villkor

Anställningsperioden avser vår- samt höstterminerna 2023. Anställningen avser 10 % per amanuens och omfattningen kan variera under terminen. Anställningen ska fullgöras parallellt med studier.

Ansökan

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast den 24 Mars 2023.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV som innehåller uppgifter om utbildning och arbetslivserfarenhet
  • En kort beskrivning av dig själv, samt motivering varför du söker anställningen. Ange även om du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter.
  • Bifoga ett aktuellt intyg på studieresultat från Studentwebben.

Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta:

Professor i molekylär biologi, Mattias Alenius 070-5796898

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-426-23
Kontakt
  • Mattias Alenius, professor, 070-5796898
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb