Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning

Kommunikationsenheten vid Umeå universitet ansvarar för universitets interna och externa kommunikation. Vi erbjuder en kreativ och utvecklande miljö på en större kommunikationsenhet med olika ansvarsområden inom integrerad kommunikation såsom innehållsarbete i digitala och sociala medier, grafisk produktion, webb, arrangemang och studentrekrytering. Tillsammans arbetar vi med att skapa förutsättningar för effektiv och engagerande kommunikation som bidrar till att universitetets strategiska mål och vision uppnås.

På Kommunikationsenheten ingår du som kommunikatör i ett sammanhang som ansvarar för den universitetsgemensamma, övergripande kommunikationen från Umeå universitet. Här blir du en del av contentteamet som fokuserar på innehåll av olika slag som riktar sig till våra interna och externa målgrupper i olika kanaler extern och internwebb, sociala kanaler och nyhetsbrev m.m. Teamet ansvarar för att långsiktigt planera, genomföra och följa upp innehåll och insatser kring innehåll, men behöver även vara snabbfotade i en alltmer föränderlig omvärld där kommunikationen behöver hänga med och ibland ställa om, för att förbli relevanta.

Vi söker nu en kommunikatör, under en visstid, som kan stärka upp och arbeta med universitetets gemensamma kommunikation, internt och externt, utbildnings- och forskningskommunikation med fokus på innehåll.

Vem söker vi?

Vi vill att du har högskoleexamen inom kommunikation eller annan relevant högskoleutbildning och att du har arbetslivserfarenhet inom innehållsproduktion eller PR. Vi ser det som en fördel om du har färsk kunskap från din utbildning, därför är det positivt om du har studerat relevant högskoleutbildning inom de senaste fem åren. Det är önskvärt att du har arbetat inom en stor organisation eller universitet.

Du är en god och snabb skribent som kan producera kommunikation för olika målgrupper och kanaler. Vi vill att du har erfarenhet av att identifiera, prioritera, planera, driva och följa upp kommunikationsfrågor. Du kan utarbeta kommunikationsplaner och är också trygg med att presentera och diskutera dem med verksamheten. Du kan hantera engelska som arbetsspråk i vanliga situationer, i både tal och skrift. Du är snabb, kollegial och vill jobba i team. Du ska ha erfarenhet av webbpubliceringssystem, gärna Episerver och du ska kunna navigera i det nya medielandskapet. Det är därmed meriterande om arbetat professionellt med sociala medier såsom Instagram, LinkedIn, Facebook gärna med hjälp av socialmedieplattformsverktyg. Har du även erfarenhet av att göra reportage och eller arbeta med webbinnehåll på olika sätt är det också en merit.  

Villkor

Anställningen avser en särskild visstidsanställning på heltid från den 1 april 2023 till 31 december 2023.

Ansökan med arbetsprov

Vi vill att du i din ansökan skickar in:

Ett arbetsprov på en text som du skrivit. Texten ska vara någon form av intern nyhet och bestå av 1000-1500 tecken. Vi vill även att du i text beskriver val av målgrupp, kommunikationskanaler för spridning samt vilken effekt du ville uppnå med texten.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde den 1 april 2023
Löneform Månadslön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-218-23
Kontakt
  • Anna Dahlgren, områdeschef, 090-7865364,anna.dahlgren@umu.se
  • Mikaela Hammarstedt, HR-specialist, 090-7867893,mikaela.hammarstedt@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-03
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb