Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Beskrivning 
Personalenheten ansvarar för att samordna och utveckla Umeå universitets arbetsgivarpolitiska arbete och att säkerställa myndighetens arbetsgivaransvar. Vårt övergripande mål är att Umeå universitet ska vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och blivande medarbetare. Vid Personalenheten driver vi utveckling inom samtliga personalområden. Vi ansvarar även för att utveckla universitetsgemensamma styrdokument, processer och systemstöd. Enheten består av ett 30-tal anställda som är organiserad i fem olika områden med ansvar för olika personalfrågor.  Mer information om enheten finner du här.

Vi söker nu dig som vill arbeta som HR-specialist mot universitetsförvaltningen, där du medverkar i det operativa och strategiska HR-arbetet som stöd till chefer inom samtliga HR-frågor.  

Universitetsförvaltningen leds av universitetsdirektören och består totalt av elva enheter, med drygt 40 chefer och närmare 600 medarbetare. Förvaltningen arbetar med att stödja universitetets utbildning, forskning och samverkan med omvärlden. 

Vi erbjuder dig 
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens där du som HR-specialist får ett självgående och utåtriktat uppdrag att stötta ett flertal verksamheter inom Universitetsförvaltningen. Vill du jobba med varierande och utvecklande arbetsuppgifter? Motiveras du av att arbeta med chefsstöd kopplat till HR? Då är detta något för dig! 

Umeå universitet erbjuder även möjlighet att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats. 

Arbetsuppgifter 
Dina arbetsuppgifter består av att ge chefer operativt och strategiskt stöd, där du tillsammans med två andra HR-specialister samordnar, driver och utvecklar arbetet inom samtliga HR-områden. Arbetet berör därmed områdena kompetensförsörjning och rekrytering, lönebildning samt arbetsmiljö, lika villkor och rehabilitering samt stöttar chefer vid förhandlingar. Som HR-specialist utvecklar och genomför du även utbildnings- och informationsinsatser. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga medarbetare inom Personalenheten och andra stödfunktioner inom universitetet. 

Vem är du? 
Vi söker dig som har kandidatexamen från relevant högskoleutbildning, gärna Personalvetarprogrammet eller motsvarande. Du har några års relevant och aktuell erfarenhet inom samtliga HR- områden, där du arbetat konsultativt gentemot ett flertal chefer. Vi värdesätter erfarenhet inom rekrytering, lönebildning, arbetsrätt samt arbetsmiljö och lika villkor. 

Som HR-specialist hos oss är det viktigt att du har lätt för att skapa goda relationer och har hög integritet. Det innebär att du kan skapa ett förtroendefullt samarbete med verksamhetsföreträdare, fackliga representanter och externa samverkanspartners. Då du har många interna kontakter är det viktigt att du har förmågan att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska samt förmedlar kunskap på ett tydligt och professionellt sätt. 

Du trivs med att arbeta både självgående och i team. Vi ser även att du kan prioritera utifrån en helhetssyn samt är van att ta initiativ och arbetar lösningsfokuserat.  

Meriterande  
är om du har vana av samverkan och förhandlingar samt erfarenhet av att ha arbetat med HR inom en större verksamhet.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt 
Anställning är på heltid och tillträde är enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Närmare upplysningar lämnas av 
HR-specialist Mikaela Hammarstedt, 090-786 78 93, HR-specialist Tatja Anundsson, 090-786 70 30  samt Personalchef Lars Nordlander, tel. 076-790 60 06.

Facklig information 
Lämnas av SACO, tel. 090-786 53 65, SEKO civil, tel. 090-786 52 96 samt ST, tel. 090-786 54 31. 

Ansökan 
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast måndag den 27 februari. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet inom HR-området. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-210-23
Kontakt
  • Lars Nordlander, 090-7866193
  • Mikaela Hammarsedt, 090-7867893
  • Tatja Anudsson, 090-7867030
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-02-03
Sista ansökningsdag 2023-02-27

Tillbaka till lediga jobb