Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att leda och genomföra en kartläggning av forskning som kan bidra till kunskap om och förståelse för hur ungas fritid och fritidsaktiviteter bidrar till friskfaktorer hos ungdomsgruppen, särskilt i relation till psykisk hälsa. I uppdraget ingår att belysa kunskapsläget så väl som att peka på forskningsbehov som utifrån ett forsknings – och samhällsperspektiv bedöms vara angelägna inom området. Ett särskilt fokus kommer ligga på strukturella faktorer som begränsar och påverkar ungas upplevelser av fritiden utifrån exempelvis jämställdhet, geografiska skillnader samt ett HBTQI-och funktionshinderperspektiv. En del av kartläggningen består även av att identifiera det fortsatta forskningsbehovet inom området ungas psykiska hälsa och fritid. Kartläggningen ska redovisas i en rapport baserad på en systematisk genomgång av vetenskaplig litteratur i tidskrifter med peer-review. En beskrivning av tillvägagångsätt, avgränsningar och metodval ska ingå i rapporten och likaså ska policyimplikationerna av forskningen beskrivas. Undervisning inom Folkhälsa på avancerad nivå ingår men undervisning inom andra program och utbildningar och/eller i närliggande ämnesområden kan komma att ingå. Administrativa uppgifter och uppdrag inom institutionen och Medicinska fakulteten kan också komma att ingå.

Kvalifikationer

Den sökande skall ha en PhD med fokus på ungas psykiska hälsa och fritid. Den sökande skall ha mycket goda kunskaper om psykisk hälsa och ohälsa bland unga i Sverige samt även om ungas rätt till fritid på lika villkor. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Tidigare erfarenhet av att genomföra systematiska översikter samt skriva rapporter, vetenskapliga texter och kommunicera vetenskapliga resultat till det omgivande samhälle är meriterande.

Mer om anställningen

Anställningen är tidsbegränsad under 4 månader, 230201-230531.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230201 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-58-23
Kontakt
  • Anna-Karin Hurtig, 090-7856812
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-01-25

Tillbaka till lediga jobb