Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning

Vi söker nu en forskningsassistent som ska ingå i en forskargrupp som driver ett planeringsprojekt under 2023, som syftar till att utforma/designa ett större långsiktigt forskningsprojekt (och att skriva en ansökan om forskningsmedel till detta). 

Arbetsuppgifter

I det kommande forskningsprojektet kommer implementeringen av den nationella satsningen Yrkesresan att utforskas. Yrkesresan är ett kompetensutvecklingskoncept, som involverar alla medarbetare och chefer inom socialtjänstens organisation i en områdesanpassad utbildningsintervention. Målet med Yrkesresan är att stärka kompetens och yrkesstolthet för både medarbetare och chefer inom socialtjänsten och stärka deras förmåga att arbeta kunskapsbaserat. 

Syftet med det kommande projektet är : I) Att undersöka implementeringsstrategier som används under det tidiga skedet av implementering av Yrkesresan, samt studera om dessa strategier motsvarar tillgänglig kunskap om implementering och II) Att genom en aktionsforskningsansats, bidra till att överföra tillgänglig evidens om implementering till praktisk användning under Yrkesresan, och därigenom bidra till att överbrygga gapet mellan kunskap och praktik inom socialtjänsten.

För att förbereda och underlätta genomförandet av det kommande forskningsprojektet krävs en grundlig planerings- och uppstartsfas. Som forskningsassistent bidrar du i samtliga aktiviteter som utförs under planeringsåret. Du kommer således att medverka i 

  • design av forskningsprojektet och dess delstudier
  • arbetet med att skriva forskningsansökan 
  • arbetet med att utveckla en lämplig bas (ett adekvat ramverk) som ska guida utforskandet av det kommande forskningsprojektets syften (skapa en kunskapsöversikt – vad vet vi om liknande systemövergripande utvecklingsarbeten?).
  • etablera samarbetsrelationer med nyckelaktörer, på nationell, regional och lokal nivå, som är involverade i planeringen, lanseringen och implementeringen av Yrkesresan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara en del av vår forskargrupp och som önskar utveckla dina akademiska färdigheter. Vidare ser vi att du har:

  • högskoleutbildning (master-nivå) med samhälls- eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan relevant högskoleutbildning
  • ett intresse för socialtjänstens verksamhet och tidigare erfarenhet samt kunskap om organisationsutveckling/implementering 
  • hög förmåga att formulera dig i skrift – på svenska och engelska
  • intresse för forskning och forskningens förutsättningar samt intresse av en eventuell (om medel för det tänkta projektet erhålls) fortsättning inom akademin, som doktorand.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Mycket stor vikt läggs vid den sökandes intresse för ämnesområdet och lämplighet för projektet. 

Villkor

Särskild visstidsanställning 1 feb-31 dec 2023, deltid – tjänstgöringsgrad 20%. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 230201 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-76-23
Kontakt
  • Anna Westerlund, +46907867974
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-01-25

Tillbaka till lediga jobb