Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vid Kansliet för medicin finns idag ca 40 medarbetare som arbetar med frågor inom ekonomi, forskning och utbildning, HR, kommunikation samt administration av läkarprogrammet. Vi söker nu en fakultetssamordnare inom Området för läkarutbildning.

Arbetsuppgifter
Arbetet som fakultetssamordnare är brett och arbetsuppgifterna varierar från komplext förändrings- och utvecklingsarbete till administrativa arbetsuppgifter. Denna roll utgör tillsammans med övriga medarbetare inom området för läkarutbildning ett stöd för programledning, administratörer och lärare inom läkarprogrammet. Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen för Området för läkarutbildning.

Som fakultetssamordnare fungerar du som ett kvalificerat stöd för det administrativa arbetet inom läkarutbildningen. I arbetet ingår viss projektledning när det gäller införande av olika systemstöd (både befintliga och framtida verktyg) riktade till studenter, lärare och administratörer. Viktiga utvecklingsområden är införande av ett nytt digitalt system för examination samt samordning av läkarutbildningarnas terminsövergripande examinationer. Ett annat utvecklingsområde är att utreda hur användande av digitala scheman kan införas inom läkarutbildningen. Du kommer tillsammans med medarbetare inom Området för läkarutbildning att driva samordnings- och förändringsarbete och arbeta för att hitta nya arbetsformer inom det administrativa området för läkarutbildningen. Det innebär att arbeta strategiskt, skapa förståelse för förändringsarbete och tillsammans med ledningen analysera hur förändringsarbete påverkar det administrativa stödet till läkarutbildningarna. Läkarutbildningen befinner sig i en expansiv fas i och med implementering av ny utbildningsplan och en sexårig läkarutbildning med bastjänstgöring. Arbetsuppgifterna kan därför också komma att förändras över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning på lägst kandidatnivå som arbetsgivaren bedömer relevant utifrån arbetets innehåll och i relation till din tidigare arbetserfarenhet. Du ska ha erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete samt 

ha erfarenhet av projektledning och processutveckling implementering av  nya administrativa system samt att ge support till användare. Goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet, liksom en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande är erfarenhet av undervisning på högskolenivå och av motsvarande arbete från högskola/ universitet. Det är även meriterande av att ha arbetat med lärplattformar och digitala examinationsverktyg.

Då rollen är en samordnande funktion bör du ha lätt för att skapa dig en helhetsbild, analysera, planera, leda och driva processer på uppdrag av ledningen och i samverkan med både interna och externa medverkande. Arbetet innebär många kontakter vilket kräver integritet, god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen som fakultetssamordnare vid Kansliet för medicin är tillsvidare på heltid med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan görs via Umeå universitets e-rekryteringssystem och ska vara inkommen senast 2022-07-04.

Ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kanslichef Ann-Christin Edlund, ann-christin.edlund@umu.se eller HR-samordnare Elin Enqvist, elin.enqvist@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1145-22
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-07-04

Tillbaka till lediga jobb