Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap söker en projektassistent. Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 2 års tid på heltid (100%) med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 11 augusti 2022. 

Projektbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett internationellt EU-finansierat samarbetsprojekt som kallas ”Health Ferm”. Umeå universitet är en av huvudparterna och leder ett delprojekt som handlar om konsumentstudier. Tillsammans med samarbetspartners kommer projektet att samla etnografiska data via observationer och intervjuer samt enkätbaserade konsumentdata kopplade till pågående livsmedelsinsatser, dessa genomförs delvis vid institutionens forskningsrestaurang. Två större EU-undersökningar kommer att genomföras inom det övergripande projektet. Arbetet kommer att kräva deltagande vid projektmöten utomlands. 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer innebära kontinuerlig uppföljning av forskningsprojekt och huvudsakligt stöd till forskningsledaren i administration kring projektet, såsom att förbereda möten, skicka ut kallelser, föra protokoll med mera. I samarbete med övriga projektmedlemmar och samarbetspartners ska du utveckla enkäter och samla in och analysera data. I arbetet ingår även att återkommande förbereda interna vetenskapliga rapporter för projektet. Du kommer att delta i nationella och internationella möten.

Kvalifikationer

Du har som lägst en magisterexamen inom kost- och måltidsvetenskap eller motsvarande. För anställningen krävs att du har dokumenterad kunskap om både kvalitativ och kvantitativ metod, samt erfarenhet av någon av metoderna.

Du ska ha god vana av att arbeta i Officepaketet, med till exempel powerpoint, word och excel. 

Övrigt önskvärda kvalifikationer

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med både kvalitativ och kvantitativ metod. God förmåga att uttrycka dig muntlig och skriftlig på engelska är särskilt meriterande, medan goda kunskaper i svenska är meriterande.  

  • Kunskap och erfarenhet av sensoriska studier
  • Kunskap och erfarenhet kvantitativa program t.ex. R software, SPSS eller motsvarande
  • Kunskap och erfarenhet kvalitativa program t.ex. NVivo software eller motsvarande
  • Kunskap inom fermentering, mikroorganismer och hälsa

Du är en logisk tänkare, ambitiös, kreativ och noggrann i ditt arbete. Du har förmågan att strukturera ditt arbete och presentera dina resultat sammanfattat både skriftligt och muntligt. Arbetet kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt samt god samarbetsförmåga då du kommer att samarbeta med andra internationella forskarteam.

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till två år. Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.

Din ansökan

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 11 augusti 2022. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, referenstagning och arbetsprov. 

Välkommen med din ansökan!

 

Mer om oss 
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 40-tal medarbetare, men är i en tillväxtfas. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, här

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1101-22
Kontakt
  • Armando F J Perez Cueto Eulert, 090-7867760
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-16
Sista ansökningsdag 2022-08-11

Tillbaka till lediga jobb