Till vårt fakultetskansli söker vi dig som är intresserad av att arbeta med forskningskommunikation i nära samarbete med fakultetens forskare och med strategiskt utvecklingsarbete inom kommunikationsområdet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att planera, driva och samordna projekt, skriva pressmeddelanden, arbeta med sociala medier och populärvetenskapliga event. Ansök senast 12 augusti 2022.

Umeå universitet erbjuder sina anställda ett flertal förmåner. Här kan du läsa mer: https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för att utveckla och förvalta fakultetens forskningskommunikation och i det arbetet ha ett nära samarbete med fakultetens forskare. Arbetsuppgifterna består bland annat av att skriva pressmeddelanden på svenska och engelska samt att digitalt presentera fakultetens forskning. Du kommer att arbeta med sociala medier och populärvetenskapliga event. I arbetet ingår att ansvara för fakultetens interna kommunikation. Fotografering och filmproduktion ingår i arbetsuppgifterna. På fakultetskansliet arbetar ytterligare en kommunikatör, som ansvarar för fakultetens utbildningskommunikation och som du kommer att ha ett nära samarbete med. Era arbetsuppgifter kommer delvis att kunna överlappa och växlas. Du kommer att ingå i flera kommunikatörsnätverk inom universitetet. I dina arbetsuppgifter ingår ett kontinuerligt strategiskt utvecklingsarbete och att planera, driva och samordna projekt inom kommunikationsområdet. Arbetet som kommunikatör innebär att du ska säkerställa att kommunikationen överensstämmer och hänger ihop med övergripande styrdokument och policys inom kommunikationsområdet.

Ett särskilt uppdrag är att arbeta som kommunikatör för universitetets Företagsforskarskola som är organisatoriskt placerad vid den Tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten, se https://www.umu.se/forskning/forska-med-oss/forskarskolor/foretagsforskarskolan/

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning i kommunikation, eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig, och goda kunskaper i kommunikationsteori. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Det krävs även att du har erfarenhet av att använda webbpubliceringssystem.

Då arbetet innebär många kontakter krävs integritet, god samarbetsförmåga och hög grad av servicekänsla. Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan arbeta självständigt. Du är också initiativtagande, lösnings- och utvecklingsorienterad och har en god förmåga att arbeta strukturerat och noggrant även under arbetstoppar och när arbetet inbegriper flera samtidigt pågående processer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning, eller på annat sätt breda förvärvade kunskaper, inom de teknik- och naturvetenskapliga områdena. Erfarenhet från arbete inom universitets- och högskoleområdet är meriterande. Erfarenhet av arbete med layout och formgivning samt arbete med bild och filmproduktion är meriterande.

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

  • CV och personligt brev där du beskriver dig själv och dina kvalifikationer för anställningen
  • Kopior av betyg, examensbevis, kursintyg, arbetsintyg, etcetera.

Ansökan görs genom universitetets elektroniska rekryteringssystem Varbi. Din ansökan ska vara inkommen senast 2022-08-12.

Mer om oss

Vid kansliet för teknik och naturvetenskap arbetar för närvarande cirka 15 personer. Kansliet utgör Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens service- och stödenhet inom en rad områden som anställningar och personal, budget och ekonomi, forskning och utbildning, kommunikation och rekrytering samt samverkan med det omgivande samhället. Fakulteten har cirka 1 000 anställda och vår utbildning lockar för närvarande mer än 3 000 helårsstudenter.  Fakultetens elva institutioner samlar forskning och utbildning inom kemi, fysik, biologi, datavetenskap, matematik, teknik, lärarutbildning, arkitektur och design. För mer information om fakulteten se: https://www.umu.se/teknisk-naturvetenskaplig-fakultet/

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1137-22
Kontakt
  • Åsa Boily, kanslichef, 072-1439855,asa.boily@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-08-12

Tillbaka till lediga jobb