Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Är du en skicklig ekonom som trivs med ett innehållsrikt och varierande arbete på en multinationell arbetsplats? Sök då anställningen på Institutionen för molekylärbiologi.

Den nya ledningen för institutionen söker nu ytterligare en medarbetare för att kunna förstärka och utveckla institutionens ekonomisupport och därmed stödet för ledning, forskargrupper och utbildning. I detta arbete kommer innehavaren av den här utlysta anställningen, som benämns ekonomisamordnare, att ha en central roll.

Anställningen är tillsvidare avseende heltid med tillträde snarast möjligt, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Arbetsuppgifter

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna som ekonomisamordnare ingår följande:

 • Ta fram underlag för samt upprätta institutionens budget, prognoser och bokslut
 • Samordna det ekonomiadministrativa arbetet vid bokslut och prognostillfällen
 • Samordna arbetet mellan institutionens ekonomiadministratörer
 • Utgöra ett kvalificerat stöd för personal och ledning inom ekonomiområdet, exempelvis budgetstöd med fullkostnadskalkyler vid projektansökningar, analyser och utredningar
 • Upprätthålla och utveckla ekonomiadministrativa processer och rutiner för ekonomisk uppföljning och rapportering av externfinansierade forskningsprojekt samt att relaterat revisionsmaterial finns.
 • Löpande bokföring, bistå forskargrupper med uppföljning, analys samt övriga förekommande administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten. Dina arbetsuppgifter kan komma att ändras över tid.

              

Kvalifikationer

Du har civilekonomexamen eller högskoleexamen inom företagsekonomi och flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive självständigt upprättande av budget och bokslut. Du behärskar pivottabeller i Excel, och kan använda dem för att sammanställa och analysera ekonomiska utfall och finansieringsalternativ. Du har förmågan att förmedla och beskriva dina slutsatser på ett pedagogiskt sätt. Du har god datorvana och är väl bekant med övriga program i Office-paketet. Eftersom en stor del av personalen har annat modersmål än svenska behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska.

I din roll som ekonomisamordnare är förmågan att kommunicera och samarbeta med både ledning och övriga ekonomiadministratörer av central betydelse och att du som person är analytiskt lagd, noggrann, ansvarstagande och med hög integritet och god samarbetsförmåga. Du är också utvecklingsinriktad, förändringsbenägen och ser det som självklart att ta reda på den information du behöver för att komma vidare i arbetet och fortbildar dig kontinuerligt i gällande regelverk med mera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna på högskola/universitet är önskvärt. Erfarenhet från utvecklingsarbete samt ledningsuppdrag är meriterande. Önskvärt är också erfarenhet av redovisnings- och revisionsarbete samt hantering av EU-projekt. Även erfarenhet från arbete utomlands eller i internationaliserad miljö är en merit.

 

Ansökan

Du ansöker genom vårt elektroniska rekryteringssystem senast 5 juli 2022. Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV/meritförteckning
 • Examensbevis samt relevanta intyg och betyg

I slutfasen av rekryteringen kommer referenser att tas.

 

Kontaktpersoner för denna rekrytering:

Matthew Francis, prefekt, prefekt.molbiol@umu.se

Staffan Andersson, biträdande prefekt, staffan.andersson@umu.se

Välkommen med din ansökan!
 

Mer om oss

För mer information om institutionen se www.umu.se/molbiol.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1088-22
Kontakt
 • Matthew Francis, Prefekt, prefekt.molbiol@umu.se
 • Staffan Andersson, biträdande prefekt, staffan.andersson@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-07-05

Tillbaka till lediga jobb