Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för odontologi består av ca 60 medarbetare och vi bedriver undervisning på tandläkarprogrammet, tandhygienistprogrammet och tandteknikerprogrammet samt odontologisk forskning. Vi söker nu en Biomedicinsk analytiker/laboratorieassistent till en av våra forskningsgrupper inom molekylär parodontologi.  Anställningen är på heltid och tidsbegränsad under 18 månader.

Projektbeskrivning
Vår forskargrupp arbetar för att nå ökad kunskap om sambandet mellan parodontit (tandlossningssjukdom) och reumatoid artrit (ledgångsreumatism) med särskilt fokus på att studera patogena egenskaper hos antikroppar mot citrullinerade peptider (ACPA). Vi använder oss av cellodlingar och vidare analyser på mRNA- och proteinnivå för att studera effekter av ACPA in vitro. Vi har ett nära samarbete med andra forskargrupper som studerar faktorer av betydelse för inflammatorisk benresorption. Vi söker nu en biomedicinsk analytiker/laboratorieassistent som självständigt kan utföra experiment och efterföljande sammanställning av data samt kan ansvara för basala uppgifter som ingår i den laborativa verksamheten.

Arbetsuppgifter
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår isolering av primära celler från patientbiopsier och vävnad/organ från möss samt vidare cellodling. Du kommer även att utföra analyser på mRNA-nivå och proteinnivå för att studera effekter av ACPA i cellodlingssystemen. Arbete med djurmodeller (möss) är aktuellt såväl som omhändertagande och preparation av vävnadsbiopsier från patienter samt flödescytometriska analyser (FACS).

Vidare ingår i anställningen grundläggande arbetsuppgifter inom laborativ verksamhet såsom inköp av material och utrustning, hantering av disk och avfall, och beredning av lösningar som används vid arbete med celler.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker. Arbetet kräver:

  • Erfarenhet av att hantera vävnadsbiopsier från patienter
  • Tidigare erfarenhet av att odla primära mesenkymala celler inklusive fibroblaster och osteoblaster
  • Erfarenhet av att utföra RNA-isolering och cDNA-syntes från cellodlingar
  • Erfarenhet av att utföra genexpressionsanalyser: rt-qPCR
  • Noggrannhet, god organisationsförmåga och ett systematiskt arbetssätt.
  • Förmåga till datasammanställning
  • Att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal såväl som skrift

Vidare krävs god samarbetsförmåga och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Meriterande för anställningen är flerårig erfarenhet inom laborativ verksamhet. Vi ser gärna att du har en god teoretisk kunskap om djurförsök och arbete med djurmodeller samt erfarenhet av att dissekera fram organ från möss. Även erfarenhet av mineraliseringsfärgningar i osteoblastodlingar är meriterande för anställningen.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till 18 månader på heltid med start i september eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta Elin Kindstedt elin.kindstedt@umu.se 

Ansökan

Tycker du att arbetet verkar intressant? Skicka en ansökan innehållande:
• CV
• Personligt brev

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-24.

 

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September 2021
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-678-21
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-05-04
Sista ansökningsdag 2021-05-24

Terug naar vacatures