Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Beskrivning
Idrottshögskolan (IH) vid Umeå universitet har som huvuduppdrag att samordna och utveckla utbildning och forskning samt verka för samverkan och innovation inom det idrottsvetenskapliga fältet.

IH samordnar utbildningar som har relevans inom idrottsområdet, såväl programutbildningar som fristående kurser. Vi har ett nätverk med samtliga idrottsforskare som finns inom Umeå universitetet. Idrottsforskning bedrivs inom ett tiotal olika institutioner och finns i dag inom samtliga fakulteter, främst inom ämnena idrottspedagogik, idrottspsykologi och idrottsmedicin.
Inom vår verksamhet har vi fem kompetenscentrum i samarbete med Umeå Kommun och specialidrottsförbund (badminton, friidrott, innebandy, längdskidor, orientering/skidorientering).
IH arbetar även i nära samarbete med idrottsföreningar med elitidrottsverksamhet i Umeå kommun.

IH samordnar samtliga elitidrottsstudenter som finns vid Umeå universitet oavsett vilken utbildning de går, under konceptet ”Dubbla karriärer”. Idag har IH det bredaste utbildningsutbudet och flest studenter inom idrottsområdet i Sverige. Umeå universitet är fr.o.m. hösten 2015 ett av Sveriges Riksidrottsuniversitet och vår vision är ”Samarbete och kompetens för en Idrottshögskola i världsklass”.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning, som vill arbeta med att stötta Umeå universitets elitidrottsstudenter med fysträning och vara med och utveckla Idrottshögskolans prestations-utvecklingslabb. Du har förståelse och kunnande avseende elitidrott. Du är utåtriktad, kan arbeta självständigt och har god administrativ förmåga. Arbetet är varierat och spänner över olika områden.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består främst av följande tre delar:

• Fystränare för Riksidrottsuniversitetsstudenter, sk. RIU-studenter
Som fystränare stödjer du RIU-studenter med att utforma individuella fysträningsprogram och uppbyggnadsträning inom framför allt konditionsträning, men även till viss del styrketräning. Du är en del av Idrottshögskolans prestationsteam med utgångspunkt i hållbar prestations- och personlig utveckling med fokus på det förebyggande arbetet. Vidare ansvarar du för att planera och genomföra vissa träningar och fältmätningar inom längdskidor och orientering/skidorientering.

• Koordinering av tester för RIU-studenter
Du ansvarar för att koordinera RIU-studenternas testverksamhet som genomförs i UMEX-labbet som Institutionen för Samhällsmedicin och rehabilitering förfogar över och IDXA-testerna som genomförs på Livsmedicin. I samverkan med personal på UMEX-labbet utvecklar, validerar och genomför du fysiologiska tester i prestationsutvecklingslabbet samt erbjuder studenter genomgång av testresultaten.

• Utveckla Idrottshögskolans Prestationsutvecklingslabb
Du samarbetar med verksamhetsledarna inom Idrottshögskolans kompetenscentrum för att utveckla verksamheten i prestationsutvecklingslabbet och genomför viss träningsverksamhet i labbet framför allt på breda bandet. Du ansvarar också för inköp och underhåll av utrustningen i prestationsutvecklingslabbet.

I arbetsuppgifterna ingår även att delta i den löpande verksamheten på Idrottshögskolan, såsom att delta på arbetsplatsträffar (APT), planeringsdagar och andra gemensamma aktiviteter samt att dokumentera och följa upp verksamheten i bl.a. verksamhetsplaner och verksamhetsberättelser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom idrottsvetenskap och idrottsmedicin/idrottsfysiologi med specifik kunskap och kompetens inom uthållighetsidrotter.

Du har tidigare erfarenhet av de för tjänsten aktuella arbetsuppgifterna och har teknisk kompetens att utföra service av mätutrustning, exempelvis självständigt validera mätnoggrannhet på befintlig utrustning. Viss datateknisk kompetens krävs (kunskap att köra samt felsöka vissa maskiner) samt övrig datakunskap inom Officepaketet. Du ska ha tidigare erfarenhet av självständigt arbete inom labbverksamhet.

Vana att instruera och coacha uthållighetsinriktade elitaktiva är ett krav och det är meriterande om du har grenspecifik kunskap inom orientering och längdskidor samt egen elitidrottserfarenhet. Meriterande är även kunskap om elitidrott och studier på akademisk nivå, s.k. ”dubbla karriärer”.

Övrigt
Anställningen är placerad på Idrottshögskolans kansli som har sina lokaler på IKSU sport.  Anställningen är en tillsvidareanställning från och med 2021-08-16.

Ytterligare information om Idrottshögskolan vid Umeå universitet ges på www.umu.se/ih. Närmare upplysningar lämnas av biträdande föreståndare Pernilla Eriksson, tel. 090 – 786 55 29, pernilla.eriksson@umu.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-08-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-630-21
Kontakt
  • Pernilla Eriksson, 090-7865529
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-13

Terug naar vacatures