Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Institutionen för Integrativ medicinsk biologi (IMB) vid Medicinska fakulteten vid Umeå universitet söker en projektassistent för tidsbegränsad anställning till ett forskningsprojekt gällande friska individers kognitiva förmågor och hjärnfunktioner. Vi är särskilt intresserade av att jämföra friska yngre och äldre vuxna för att ta reda på vad som kännetecknar det normala åldrandet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att, under handledning, genomföra lagring, kvalitetskontroll och analys av fMRI och data från olika kognitiva test. Du kommer också att vara den som håller i kontakter med försökspersoner under nya datainsamlingar.

Kvalifikationer

Du som söker bör ha avklarade kurser inom psykologi och kognitionsvetenskap samt erfarenheter av arbete i forskningsprojekt. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i talad och skriven svenska och engelska samt god datorvana. Vi söker en engagerad medarbetare med hög motivation och förmåga att ta egna initiativ och komma med förslag till lösningar på problem som kan dyka upp under arbetes gång.

Önskvärt/Meriterande

Vidare ser vi gärna att den sökande har;

  • Kunskaper inom kognitiv neurovetenskap, forskningsmetodik och biostatistisk analys (regressionsmodeller),
  • Erfarenhet av empirisk datainsamling med fokus på kognitiva mått,
  • Erfarenhet med bearbetning och analys av kognitiva testdata,
  • Erfarenhet av att arbeta med R. 

Villkor och ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på 100% under ett år, med start 1:a juni eller enligt överenskommelse. Möjlighet finns för deltid efter överenskommelse. 

Ansökan

Ansökan skickas in via Umeå universitets rekryteringssystem Varbi senast 13:e maj och ska innehålla följande;

  • Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes erfarenhet och lämplighet för projektet.
  • Curriculum vitae  (CV) som inkluderar examen, anställningar, samt namn och kontaktinformation till två referenspersoner.

Upplysningar

Information om anställningen lämnas av Dr Anna Rieckmann, email: anna.rieckmann@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet, 901 87 Umeå.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2021-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-611-21
Kontakt
  • Anna Rieckmann, anna.rieckmann@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-27
Sista ansökningsdag 2021-05-13

Terug naar vacatures