Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker en universitetsadjunkt för anställning tillsvidare, på heltid. Arbetet kommer i huvudsak att utgöras av undervisning med tillhörande arbetsuppgifter samt praktikbesök. Sista ansökningsdag är 2021-01-13.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning på grundnivå inom studie- och yrkesvägledarprogrammet. I arbetsuppgifterna ingår framförallt planering, utförande och utvärdering av undervisning samt praktikbesök. Undervisningen sker både på distans via lärplattform och på campus. Administrativa uppgifter relaterade till utbildningsverksamheten, kan också ingå i arbetsuppgifterna.

Behörighetskrav
Enligt Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För denna anställning krävs att befattningshavaren innehar examen från studie- och yrkesvägledarutbildning samt har erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare. Eftersom resor i samband med praktikbesök kan ingå i arbetsuppgifterna, är också B-körkort ett krav.

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrund vid anställning av lärare vid universitetet ska gälla graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning. Prövningen av pedagogisk skicklighet och relevant yrkeserfarenhet ska ägnas särskild omsorg vid denna anställning.

Särskild vikt kommer att läggas vid den sökandes pedagogiska skicklighet och förmåga att kunna genomföra utbildning av hög kvalitet. Pedagogisk skicklighet avser utbildnings- och undervisningsmeritering. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer i första hand pedagogisk kvalitet att beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, kommer att tillmätas betydelse. Det är, för anställningen, meriterande om sökande innehar universitetspedagogisk utbildning eller annan utbildning av relevans för undervisning inom högskolan.

Särskild vikt kommer att läggas vid praktisk erfarenhet av att arbeta som studie- och yrkesvägledare. För anställningen är det meriterande om sökande, utöver detta, också har kvalificerade vidareutbildningar inom området av särskild relevans för anställning som t.ex. vägledande samtal.

Vikt kommer även att fästas vid administrativ skicklighet samt de personliga förmågor som är av betydelse för att fullgöra arbetsuppgifterna väl. Som person bör du därför ha lätt för att samarbeta med andra, ha en god kommunikativ förmåga samt vara självständig, flexibel och initiativtagande.

Sökanden ska kunna utföra administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter förståelse och bruk av svenska språket.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, förutom dokumenterade meriter, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsorten är Umeå och ett aktivt deltagande i institutionens aktiviteter och engagemang i verksamheten, förväntas.

Ansökan
Till ansökan bifogas
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis från studie- och yrkesvägledarutbildning
- Intyg/betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har ca 115 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. För mer information, se: https://www.umu.se/institutionen-for-tillampad-utbildningsvetenskap/

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Ewa Rolfsman, tel 090-786 7606, ewa.rolfsman@umu.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1757-20
Kontakt
  • Ewa Rolfsman, 090-7867606
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-12-22
Sista ansökningsdag 2021-01-13

Terug naar vacatures