Umeå universitet, Institutionen för strålningsvetenskaper

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för strålningsvetenskaper forskar och undervisar vi inom ämnena radiofysik och medicinsk teknik, onkologi samt diagnostisk radiologi. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt i våra lokaler på NUS - mitt i verksamheten.

Läs mer om institutionen på Institutionen för Strålningsvetenskaper (umu.se)

Arbetsplatsbeskrivning

Institutionen för strålningsvetenskaper, Umeå universitet, och Centrum för medicinsk teknik och strålningsfysik (CMTS), Region Västerbotten, bedriver ett nära samarbete kring forskning, utbildning och utveckling. De båda verksamheterna är integrerade i gemensamma moderna lokaler och tillsammans finns ca 50 medarbetare på arbetsplatsen.

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer helt att fokuseras på arbete i EU projekt ”EURAMED rocc-n-roll” (‘EURopeAn MEDical application and Radiation prOteCtion Concept: strategic research agenda aNd ROadmap interLinking to heaLth and digitisation aspects’). Projektet går ut på att ta fram ett integrerat och koordinerat arbetssätt inom Europa (EU) för att främja forskning och innovation inom medicinska tillämpningar med joniserande strålning. Inom projektet samordnas kompetens för strålsäkerhet vad gäller strålningsbiologi, strålningsdosimetri, strålskyddsetik, samt klinisk kompetens från radiologi, nuklearmedicin, strålterapi, onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, neurologi och pediatrik, kompletterat med experter inom regulatoriska frågor, AI och den medicintekniska industrin.

Kompetenskrav

Vi söker dig som är disputerad inom medicinsk strålningsfysik och har erfarenhet inom ledning av strålskyddsarbete i sjukvården. Du har god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god förmåga att arbeta självständigt.

Anställningsform

Anställningen är på 8 % och tillsvidare.

Anvisningar för ansökan

Ansökan görs via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Ansökan skall innehålla ett personligt brev, ett CV, kopior av betyg och intyg, samt namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är 2 december 2020.

Upplysningar

Lämnas av Prefekt Tufve Nyholm, Institutionen för strålningsvetenskaper, tufve.nyholm@umu.se, 072-503 03 80.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 8%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1562-20
Kontakt
  • Tufve Nyholm, 090-785 84 32
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-11-11
Sista ansökningsdag 2020-12-02

Tillbaka till lediga jobb