Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Umeå marina forskningscentrum (UMF) är en centrumbildning vid Umeå universitet, med uppgift att stödja marin forskning, utföra miljöanalys samt sprida information om forskningsresultat och miljötillståndet i havet med fokus på Bottniska viken. I vårt uppdrag ingår att vara Umeå universitets enhet inom Havsmiljöinstitutet (HMI). UMF och HMI ligger i Norrbyn, 40 km söder om Umeå, och har 20 anställda.

Vi anställer nu en miljöanalytiker som har doktorsexamen med inriktning mot akvatisk mikrobiologi och ekologi, erfarenhet av miljöanalys och ett engagemang för havsmiljön. Sista ansökningsdag är 2020-09-28.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp med miljöanalytiker med olika inriktningar, men med ett gemensamt ansvar för analys av miljötillståndet i framförallt Bottniska viken. I arbetet ingår analys av långa tidsserier, utredning av orsaker till förändringar samt att utveckla och utvärdera mikrobiella miljöindikatorer. De vetenskapliga resultaten presenteras till myndigheter och allmänhet, skriftligt såväl som muntligt. Som representant för Havsmiljöinstitutet kommer du att ingå i nationella och internationella arbetsgrupper som verkar för en god havsmiljö. Laboratoriearbete och arbete ombord på forskningsfartyg kan förekomma.

Kompetenskrav

Du ska ha doktorsexamen med inriktning mot akvatisk mikrobiologi och ekologi. Du ska ha arbetat några år inom området, och kunna uttrycka dig utmärkt på svenska i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

Övriga kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöanalys samt arbetat med statistiska analyser, främst tidsserieanalys och variansanalys. Tidigare erfarenhet av laborativt arbete med radioaktiva isotoper, mikroskopi och molekylär taxonomi är meriterande. Samarbetsförmåga och förmåga att förmedla resultat till olika målgrupper värdesätts.

Om anställningen

Önskad tillträdesdag: 2020-12-01 eller efter överenskommelse.

Så här söker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

  • Personligt brev på svenska med presentation av dig själv, utbildning, arbetslivserfarenhet samt en motivering till varför du söker tjänsten.
  • Bevis för filosofie doktorsexamen enligt ”Kompetenskrav”
  • En meritförteckning (CV) med utbildning, examina, publikationslista, anställningar, dokumenterad kompetens enligt ”Kompetenskrav”, språkliga färdigheter och typ av körkort
  • E-post, telefon och adress till minst 3 referenspersoner

Upplysningar om tjänsten lämnas av Johan Wikner, 090-786 7980, johan.wikner@umu.se, eller Siv Huseby, 090-789 7967, siv.huseby@umu.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrbyn
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-881-20
Kontakt
  • Johan Wikner, 090-7867980
  • Siv Huseby, 090-7867967
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-08-10
Sista ansökningsdag 2020-09-28

Terug naar vacatures