Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Den utlysta anställningen är knuten till två olika forskningsprojekt som studerar elevers motivation. De två projekten är ”Development of formative assessment practices and their effects on students’ achievement and motivation” respektive ”Betydelsen av naturvetenskaplig utbildning för förskollärare”.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter i det förstnämnda projektet är analys av data från elevenkäter om elevers motivation i matematik med hjälp av kvantitativa forskningsmetoder samt produktion av vetenskapliga artiklar baserat på dessa analyser. Analyserna baseras främst på Självbestämmandeteori och Förväntans- värde teori. Huvudsakliga arbetsuppgifter i projektet gällande betydelsen av naturvetenskaplig utbildning av förskollärare är analys av befintliga registerdata och författande av vetenskapliga artiklar. Analyserna utgår huvudsakligen ifrån motivationsteorier, såsom självbestämmandeteorin och teorier kring intresse och attityder. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ämneslärarexamen och gedigen forskningserfarenhet i matematikdidaktik eller naturvetenskapernas didaktik. Eftersom forskningsprojektet innebär analys av ett svenskspråkigt empiriskt material finns ett krav på goda kunskaper i svenska. Forskningsresultaten ska kommuniceras internationellt och det finns därför även ett krav på goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift.

Vetenskaplig skicklighet genom kvalitet och omfattning av vetenskaplig produktion. Allmänna bedömningsgrunder i övrigt är god samarbetsförmåga. 

I forskningsprojekten används kvantitativa forskningsmetoder. Goda kunskaper i och erfarenhet av sådana metoder är därför ett krav för anställningen. Goda kunskaper om motivationsteorier är också en förutsättning för denna anställning.

Eftersom kontexten för forskningen är undervisning och lärande i matematik och naturvetenskap är kunskaper och erfarenheter inom matematikens och naturvetenskapernas didaktik meriterande, liksom innehav av lärarlegitimation och erfarenheter av undervisning inom grundskola och gymnasieskola.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2020-05-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20200423
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-427-20
Kontakt
  • Helena Näs, 090-786 95 58
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-06

Tillbaka till lediga jobb