Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning

Vid lokalförsörjningsenheten arbetar vi med den universitetsgemensamma infrastrukturen inom flera olika områden. Vi har ansvar för lokalförsörjning, miljö, fysisk arbetsmiljö, säkerhet och inredning. Enheten har ansvar för 240 000 m2 förhyrda lokaler där det kontinuerlig pågår ett 150-tal omställningsprojekt i olika faser. Umeå universitet äger inga fastigheter. Vi stolta över att vi lyckas kombinera vår höga lokalstandard med relativt låga lokalkostnader.

Nu söker vi två lokalplanerare med vana av förändringsarbete som har teknisk och ekonomisk kompetens. Är du en av dessa?

Arbetsuppgifter

Som lokalplanerare är du en självständig projektledare och en del i lokalplaneringsgruppen. Du arbetar med att identifiera lokalbehov på kort och lång sikt och utreder samt förbereder lokalärenden för beslut på olika nivåer. Du är ett stabilt stöd i alla typer av lokalärenden, från idé till inflyttning och driftfrågor. 

Ditt arbete med utredning och beredning innebär bland annat att:

·         leda förändringsprocesser och organisera lokalprojekt

·         leda konsulter

·         styra i enlighet med lagstiftning och interna regelverk

·         värdera och utföra kostnadskalkyler

·         styra ekonomi i projekt

·         delta i hyresförhandlingar

·         leda arbetet med att ta fram upphandlingsunderlag inom ramen för LOU.

·         Ständigt utveckla vardagsarbetet med att skapa bra lokaler för våra anställd och studenter.

I din vardag arbetar du tillsammans med fastighetsägare, konsulter och leverantörer. På enheten finns experter inom arbetsmiljö, miljö, säkerhet och inredning. Du samverkar med andra rådgivande enheter inom universitetet. I din roll ingår också kontakter med andra myndigheter. Du är därutöver en naturlig del i enhetens planerings- och budgetarbete liksom i en del utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper i engelska i både skrift och tal, det är önskvärt med högskoleutbildning och då gärna med inriktning mot bygg eller fastighet. Självfallet ser vi gärna att du som på annat sätt har förvärvad relevant kompetens också söker anställningen.

Vi ser att du tidigare arbetat som lokalansvarig på en myndighet eller har bakgrund från byggentreprenad eller som konsult. Alternativt har du arbetat som förvaltare eller investeringsansvarig på fastighetsbolag. Vi hoppas också att dina tidigare anställningar har gett dig bred erfarenhet av projektledning och samordning i olika miljöer inom bygg och fastighet.

Då en av dina uppgifter är att sammanställa underlag och göra analyser av universitetets behov för planering och budgetering, är även erfarenhet av ekonomistyrning eller ekonomisk utbildning meriterande. Har du erfarenhet från offentlig sektor är också detta ett plus.

Eftersom arbetet innebär mycket samverkan och många kontakter, tänker vi oss att du är serviceinriktad, kan avläsa behov, har god social kompetens och en utåtriktad personlighet.

För oss är det viktigt att du är självgående och uthållig .

Då tjänsten innebär både att du kan skapa möjligheter och samtidigt kunna sätta tydliga gränser, värdesätter vi personliga egenskaper som öppenhet, flexibilitet och samarbetsförmåga

Villkor
Tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vid frågor om befattning och arbetsuppgifter kontakta enhetschef Richard Olsson. 070-662 90 68, richard.olsson@umu.se. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR -specialist Tatja Anundsson, 090-786 70 30, tatja.anundsson@umu.se. 

Sista ansökningsdag 2020-01-15. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslör
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1993-19
Kontakt
  • Richard Olsson, Enhetschef, 070-662 90 68
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-11
Sista ansökningsdag 2020-01-15

Terug naar vacatures