Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Amanuenser på Institutionen för psykologi

Vi söker två amanuenser på 20% till Institutionen för psykologi. Arbetsuppgifterna som amanuens är knutna till ett projekt som heter "Racial discrimination in Swedish ethnic minority adolescents: A mixed methods design". Den första delen fokuserar på att förstå uppfattad rasdiskriminering bland yngre svenska rasminoriteter och dess samband med studieresultat. Det är en longitudinell studie som ska samla in data från två grupper (elever i 7:an och första året i gymnasiet) och mätningar kommer att göras vid 5 tillfällen under en treårsperiod. Den andra delen av projektet genomförs under 2022 och innebär intervjuer med 17-18 åringar där målet är att försöka förstå de coping-strategier och försvarsmekanismer de använder sig av för att minska eventuell stress orsakad av rasism och diskriminering. Anställningen kommer att kräva körkort då stor del av arbetet kommer att utföras i hela Västerbotten.

Arbetsuppgifterna kommer att innebära att hjälpa till att rekrytera deltagare till studien, förbereda och sammanställa enkäter samt analysera resultat. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också bli aktuella.

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola.

Kvalifikationer

Studerande på 2:a, 3:e, 4:e eller 5:e terminen under våren 2020 på något av våra psykologprogram samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Som person ser vi gärna att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och noggrann. Arbetsuppgifterna kräver både självständighet och samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tillträde

Januari-februari 2020

Omfattning

Befattningen avser 20 % av en heltid med varierande omfattning under året.

Varaktighet

För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Anställningen skall fullgöras parallellt med studier. Vi eftersträvar kontinuitet och ser gärna att du/ni kan arbeta som amanuens mer än ett år. Projektet pågår under 3 år. Utgångspunkten för detta behov är en 12 månaders anställning med stora möjligheter till förlängning. 

Lön

Umeå universitet tillämpar amanuenslönetrappa fr om 190911.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av Jeong Jin Yu , tel 090-786 79 38, jeong.yu@umu.se eller prefekt Annika Nordlund, tel. 090-786 78 30, annika.nordlund@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Februari 2020 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1937-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-01-30

Terug naar vacatures