Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi. Anställningen är placerad vid institutionen för molekylärbiologi som tillhandahåller en vital forsknings- och undervisningsmiljö.

Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS) är den svenska noden för Nordic EMBL Partnership for Molecular Medicine. Vårt uppdrag är att främja forskningens spetskompetens inom infektionsmedicin och att utveckla karriärerna för nästa generations forskare inom detta område. Genom vårt partnerskap med European Molecular Biology Laboratories (EMBL) och ett starkt nätverk av nordiska partners, kopplar vi svensk vetenskap till en expanderande familj av europeiska forskningscentra för molekylärmedicin. Vi söker efter en vetenskaplig projektsamordnare för att tillhandahålla strategisk och operativ ledning till MIMS.

Anställningen och Arbetsuppgifter

Vi söker efter en vetenskaplig projektsamordnare för att tillhandahålla strategisk och operativ ledning till MIMS. Som vetenskaplig projektsamordnare kommer du att arbeta nära MIMS-ledningen när det gäller att implementera den övergripande vetenskapliga strategin, etablera och hantera externa vetenskapliga partnerskap och övervaka interna projekt. Du kommer att skapa en miljö som bidrar till nya forskningsidéer och samarbeten genom att planera och genomföra konferenser och workshops för våra forskare och deras växande nätverk av nationella och internationella partners. Du kommer att stödja forskningsinitiativ, driva insamlingar och ta hand om våra externa granskningsprocesser. Du kommer att använda din vetenskapliga och administrativa kunskap för att tillhandahålla en första kontaktpunkt för vetenskapliga och administrativa partners i vårt nätverk. Ytterligare aktiviteter kan vara allt från att utveckla ett gemensamt postdoktoralt program för vårt partnerskap till att arbeta med kapacitetsuppbyggnad tillsammans med utvecklingsländer. Du kommer också att samordna kommunikationen av vår forskning internt och externt.

Anställningen är en tillsvidareanställning och avser heltid med start i Mars 2020 eller enligt överenskommelse. Finansieringen för anställningen garanteras i tre år inom den nuvarande finansieringsperioden för MIMS. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information, kontakta Oliver Billker (oliver.billker@umu.se) eller Maria Fällman (maria.fallman@umu.se).

Kvalifikationer

För att främja samarbete på ett effektivt sätt måste du kunna kommunicera med våra forskare på lika villkor. Således krävs viss erfarenhet av experimentell forskning. Du kommer att behöva ha en grundlig förståelse av arbetsprocesserna inom forskning men också inom relaterade administrativa frågor. Vi söker efter en person med minst fem års erfarenhet av arbete inom livsvetenskap. Erfarenheten kan vara både inom forskning och ledning, vilket visas till exempel av ledande roller i vetenskapliga publikationer, doktorsexamen inom naturvetenskap, att du bidragit till att erhålla externa medel eller aktivt bidragit till genomförande av internationella samarbetsprojekt. Du har en god förmåga att organisera och förmåga att se den övergripande bilden.

Dessutom söker vi efter en person med:

 • Ett brett och djupt intresse för biomedicin och forskningsprocessen.
 • En god förmåga att producera vetenskapliga och strategiska texter.
 • Förmåga att kommunicera tydligt på engelska, både muntligt och skriftligt.
 • Förmåga att ta en bred syn och tänka strategiskt.
 • En väl utvecklad förmåga att koordinera arbetet i olika riktningar.
 • Förmåga att snabbt bekanta sig med nya ämnen relevanta för infektionsmedicin

Övriga önskvärda kvalifikationer

Tidigare erfarenhet inom vetenskaplig projektsamordning och ett påvisat affärssinne är fördelaktigt men inget krav.

Ansökan

Ansökan ska vara skriven på engelska (företrädesvis) eller svenska. Ansökan görs genom vårt elektroniska rekryteringsprogram. Logga in på systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida. Sista ansökningsdag är 17 februari 2020. 

 • Ett personligt omslagsbrev som förklarar varför du är intresserad av anställningen och hur du uppfyller de väsentliga och önskvärda kvalifikationerna (högst två A4-sidor).
 • En CV som dokumenterar akademisk utbildning och nuvarande och tidigare anställningar, inklusive en lista över eventuella publikationer.
 • Namn och e-postadresser med två till tre referenser.
 • Annan relevant dokumentation som du vill inkludera till stöd för din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1954-19
Kontakt
 • Maria Fällman, maria.fallman@umu.se
 • Oliver Billker, oliver.billker@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2020-02-17

Terug naar vacatures