Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Vår mission är att med fokus på verksamhetens bästa och med IT som stöd skapa bästa möjliga lösningar för infrastruktur, support och systemstöd och därigenom bidra till utmärkt forskning och utbildning. Hög kompetens och kvalité på vårt arbete samt med en stark utvecklingsvilja hos våra medarbetare hand i hand med drivkraften för nyfikenhet och nytänkande som präglar universitet ger en stimulerande miljö med spännande utmaningar och teknik i framkant.

Vi fortsätter att växa och söker medarbetare som vill vara med att växa, påverka och utvecklas tillsammans med oss.

Att vara en del av ITS

Vi är en värderingsstyrd arbetsplats där våra medarbetare delar vår värdegrund och arbetar för att främja en utvecklande och inkluderande arbetsmiljö och kultur. ITS är en arbetsplats där man har möjlighet till utveckling, utmanande arbetsuppgifter samt möjlighet att påverka och ha roligt tillsammans. Vi tror på kompetensutveckling och kompetensöverföring och här erbjuds du möjlighet att tillsammans med några av de främsta profilerna inom IT i Umeå bidra till ett hållbart samhälle och bygga teknik för morgondagens studenter och banbrytande forskning.

Låter det som någonting för dig eller vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Välkommen att besöka oss eller kontakta någon av våra medarbetare för mer information.

Just nu söker vi dig som är eller vill arbeta som:

UX-designer

Våra system används dagligen av lärare, forskare, handläggare och studenter. Dessa användare förväntar sig att systemen ska vara effektiva och användarvänliga. Som UX-designer hos oss arbetar du i tre steg för att förverkliga dessa mål: användarstudier, flödesdesign och test av flöden.

Dina arbetsuppgifter som UX-designer:

 • Ansvarar och styr upp användarstudier. En del av dessa sker på distans, då vi vill bidra till en god klimatstrategi.
 • Leda användarworkshops på olika lärosäten i Sverige.
 • Presentera och diskutera användarstudier med produktägare, utvecklare och andra nyckelpersoner. Kompromissa mellan verksamhetsmål, teknisk genomförbarhet, budget och användarnas behov.
 • Ta fram och strukturera tänkta användarflöden med hjälp av wireframes, mockups och skisser. Vi arbetar med Sketch, Invision, Axure och Illustrator.
 • Testning av användarflöden och beta-lösningar. Mäta resultatet från tester och komma med rekommendationer.
 • Arbeta inom något av våra större uppdrag tillsammans med erfarna utvecklingsteam och produktägare.
 • Samordna och samarbeta mellan team och det övergripande UX-arbetet.
 • Delta aktivt i att vidareutveckla och driva frågan om våra designsystem.

Vad vi förväntar oss av dig:

 • Du är en god lyssnare med förmågan att förstå dina användare.
 • Du äger förmågan att bemöta både studenter, kollegor och professorer likvärt och behärskar engelska och svenska flytande.
 • Du presenterar resultat från användarstudier och kan leda diskussioner med flertalet olika intressenter så som: utvecklare, produktägare och användare. Du har god kommunikations- och dokumentationsförmåga.
 • Du är nyfiken, social och vill dela med dig av användbarhetsarbetet. Du arbetar strukturerat och målorienterat både på en översiktlig och detaljerad nivå: övergripande flöde och mikrointeraktion i en validering.

Om dig & kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom IT, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som utvecklare. Du har några års erfarenhet av att arbeta med användarstudier och självgående UX-arbete. Vi ser gärna att du har god kunskap kring tillgänglighet och WCAG 2:1:s riktlinjer, samt erfarenhet av att göra mockups. Har du kännedom om HTML, CSS och Angular är det meriterande.

Varje roll hos oss på ITS förutsätter att du är rätt person på rätt plats och att du uppfyller de krav som ställs på respektive roll. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar och vill vara en del av vår fortsatta utvecklingsresa. Vi strävar efter en optimal mix av kunskaper och erfarenheter i våra team och tar stor hänsyn till det i våra rekryteringar.

Vår omvärld och teknik utvecklas ständigt och vi ser det som en självklarhet att du håller dig á jour med den tekniska utvecklingen inom ditt verksamhetsområde.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2019-12-15.

Läs mer om ITS på www.its.umu.se eller ta gärna kontakt med oss för att komma förbi på besök för att se hur det är att vara en del av ITS.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1625-19
Kontakt
 • Therese Strandberg, 090-786 70 41
 • Stefan Lundkvist, 090-786 99 41
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-05
Sista ansökningsdag 2019-12-15

Terug naar vacatures