Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se www.umu.se/molbiol.

Vi söker nu en Förste forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning på 12 månader. Anställningen avser heltid med start snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 12 November 2019.

Arbetsuppgifter

Anställningen innebär att du kommer att genomföra mikrobiologisk forskning och mikroskopiska analyser av bakteriella membranvesiklar och cancercellinteraktioner med molekylär genetik och avbildningstekniker.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha en doktorsexamen i biomedicinsk vetenskap. Den sökande ska ha omfattande kunskap med dokumenterad erfarenhet från studier av anticancer protein/peptid terapeutika samt bioinformatisk och transkriptomisk analys. Av speciell vikt är erfarenhet från studier av protein-proteininteraktioner, elektronmikroskopisk analys, märkning av effektormolekyler och bakteriella membranvesiklar för analys av effektormolekylers cancercellinteraktioner. Stor tonvikt läggs på teknisk kompetens, dokumenterad erfarenhet av fluorescensmikroskopisk analys för studier av bakteriers utsöndrade faktorer och deras värdcellinteraktioner. Den sökande är välorganiserad, har goda samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i en grupp Den sökande ska ha en personlig motivation för att arbeta med forskning. Det krävs god förmåga att kommunicera på engelska både i tal och skrift.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi letar efter en person som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och resultat.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 12 November 2019. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1616-19
Kontakt
  • Sun Nyunt Wai, 090-785 67 04
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-29
Sista ansökningsdag 2019-11-12

Terug naar vacatures