Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Arbetsuppgifter
Anställningen ingår i ett större projekt där en integrerad produktion av metan och karboniserade biomaterial från skogsbiomassa demonstreras. Arbetet består i att utvärdera kolmaterial som genererats inom projektet genom HTC-behandling av lignin med avseende på adsorptionsförmåga och lämplighet för användning som vattenreningsadsorbent. Arbetet innebär även att upparbeta och analysera prover på lab, kvantifiera och utvärdera data samt sammanställa data till publikationer och avrapportering.

Kompetenskrav
Vi söker dig med doktorsexamen i kemi eller motsvarande. Goda kunskaper inom ämnesområdet miljökemi med särskilt fokus på HTC-kol och vattenreningsadsorbenter krävs. Kunskaper kring sorptionsmätningar, samt analys av organiska miljöföroreningar och spårämnesanalys är också krav såväl som goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av materialkarakterisering samt kunskap kring MKL:s, Miljökemiska Laboratoriets, rutiner och arbetssätt.

Anställningen är på heltid och tidsbegränsad i tre månader. Tillträde så snart som möjligt.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev, doktorsexamensbevis, eventuella andra relevanta intyg/betyg samt kontaktinformation till två referenspersoner.

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Sista ansökningsdag är 12 september 2019.

Vid frågor är du välkommen att kontakta universitetslektor Stina Jansson, tfn: 090-786 7622 eller e-post: stina.jansson@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Kemiska institutionen är den största institutionen inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har ca 200 anställda. Läs mer om oss via www.umu.se/kemiska-institutionen/.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-12-12
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1272-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-09-05
Sista ansökningsdag 2019-09-12

Terug naar vacatures