Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Beskrivning
Då vår ekonomiadministratör kommer att vara tjänstledig söker vi nu en vikarierande Ekonomiadministratör vid Idrottshögskolan, 50%.

Idrottshögskolan (IH) vid Umeå universitet har som huvuduppdrag att samordna och utveckla utbildning och forskning samt verka för samverkan och innovation inom det idrottsvetenskapliga fältet. IH samordnar utbildningar som har relevans inom idrottsområdet, såväl programutbildningar som fristående kurser. Vi har ett nätverk med samtliga idrottsforskare som finns inom Umeå universitetet. Idrottsforskning bedrivs inom ett tiotal olika institutioner och finns i dag inom samtliga fakulteter, främst inom ämnena idrottspedagogik, idrottspsykologi och idrottsmedicin.

Inom vår verksamhet har vi fem kompetens- och utvecklingscentrum i samarbete med Umeå Kommun och specialidrottsförbund. IH arbetar även i nära samarbete med idrottsföreningar med elitidrottsverksamhet i Umeå kommun.

IH samordnar också samtliga elitidrottsstudenter som finns vid Umeå universitet oavsett vilken utbildning de går, under konceptet ”Dubbla karriärer”. Idag har IH det bredaste utbildningsutbudet och flest studenter inom idrottsområdet i Sverige. Umeå universitet är fr.o.m. hösten 2015 ett av Sveriges första Riksidrottsuniversitet och vi har som målsättning att bli Skandinaviens ledande idrottshögskola!

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna utgörs i huvudsak av ekonomiadministrativt arbete vid Idrottshögskolan.

I rollen som ekonomiadministratör ingår upprättande av enhetsbudget, prognos och bokslutsarbete samt uppföljning och analyser på såväl enhets- som projektnivå. Ekonomiadministratören är ett stöd till föreståndare och biträdande föreståndare i ekonomiska frågor, bl.a. ekonomiadministration för EU-projektet NordInC och vid ekonomisk analys av enhetens verksamhet. Idrottshögskolan har ett flertal externfinansierade projekt som ska administreras, följas upp och återredovisas till finansiären utifrån specifika avtal och kontrakt. Löpande ekonomihantering t.ex. kontering av leverantörsfakturor, fakturering samt inrapportering i anläggningsregister är arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Även ärenden i form av reseräkningar, arvodesräkningar och utlägg hanteras av ekonomiadministratören samt att ansvara för beställningar. I arbetet ingår även att delta i Idrottshögskolans löpande verksamhet som t ex. APT och planeringsdagar.

Kvalifikationer
Du har civilekonomexamen eller högskoleexamen inom företagsekonomi samt några års erfarenhet av arbete med ekonomi och budget, gärna inom universitet och högskola. Vi söker en person med god samarbetsförmåga, som har servicekänsla och ordningssinne.

För att trivas och lyckas i arbetet som ekonomiadministratör behöver du vara en strukturerad person som kan arbeta självständigt och noggrant och samtidigt hålla tidsplaner och rapporteringstidpunkter. Du är en person med integritet som tar stort ansvar för ditt eget arbete. Du tar reda på den information du behöver för att komma vidare i arbetet, och fortbildar dig kontinuerligt i gällande regelverk och stödordningar.
Du behärskar Excel, och kan använda det för att sammanställa och analysera ekonomiska utfall och finansieringsalternativ.

Du har god datorvana och är väl bekant med övriga program i Office-paketet. Vidare krävs att du kan kommunicera både på svenska och engelska. Erfarenhet av ekonomiarbete inom EU-projekt. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av Umeå universitets administrativa system, Primula, Fokus och Raindance.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen är placerad på Idrottshögskolan som har sina lokaler på IKSU sport. Anställningen är ett vikariat under perioden 2019-11-01—2020-10-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Ytterligare information om Idrottshögskolan vid Umeå universitet hittar du på www.umu.se/ih Närmare upplysningar lämnas av biträdande föreståndare Pernilla Eriksson, tel. 090 – 786 55 29.

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1194-19
Kontakt
  • Pernilla Eriksson, 090-7865529
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-16
Sista ansökningsdag 2019-08-30

Terug naar vacatures