Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Beskrivning

Forskningen kommer att ske inom ramen för det Strategiska Forskningsområdet Vård, SFO-V, och dess satsning på utveckling av kunskap inom eHälsa. Det strategiska forskningsområdet bedrivs i samarbete mellan Karolinska Institutet och Umeå universitet. Mer information om det strategiska forskningsprogrammet finns  på  https://www.umu.se/forskning/grupper/sfo-v/ 

Forskningsprojektet är riktat mot personal inom kommunal hemsjukvård som arbetar med personer med KOL. Kvalitativa data är insamlat. Placeringsort är Umeå.

Arbetsuppgifter

KOLwebben i kommunal hemsjukvård: Analysera insamlade, kvalitativa data i form av intervjuer på svenska med personal. KOLwebben i primärvård: Intervjua personer med KOL, analysera data.

Tillsammans med forskargruppen preparera för manus och publicering.

Kvalifikationer

Krav att ha erfarenhet av arbete med kvalitativ metod.

Önskvärt är erfarenhet av kvantitativ och mixad metod samt studier med webbaserade lösningar inom primär- och, eller kommunal hemsjukvård.

Villkor

Du som söker skall ha avlagt doktorsexamen inom fysioterapi samt ha god erfarenhet av arbete med kvalitativ metod och innehållsanalys. Nödvändigt att kunna läsa och förstå svenska.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

 •   Curriculum Vitae

•   En kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten (ange aktuellt referensnummer) och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 3 sidor)

•   En publikationsförteckning

•   Kopior av relevanta artiklar (max 5 st)

•   Kopior av relevanta examensbevis

•   Kopia på körkort

•   Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2019-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-10
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-568-19
Kontakt
  • Karin Wadell, 090-7869887
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-04-05
Sista ansökningsdag 2019-05-01

Tillbaka till lediga jobb