Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Sociologiska institutionen söker en forskare inom projektet ”Lika villkor? Yttringar av ojämställdhet i föräldrars kontakter med Försäkringskassan om föräldraledighet”. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Anställningen som forskare avser medverkan i ett forskningsprojekt som studerar uttryck för kön och jämställdhet i institutionell kundservice inom socialförsäkringen. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt analysera data samt skriva vetenskapliga artiklar inom området.

Kompetenskrav

Vi söker dig med doktorsexamen inom sociologi samt dokumenterad erfarenhet av samtalsanalytiska studier av kön, jämställdhet och föräldraskap i institutionella samtal. Du ska ha erhållit externa forskningsmedel som finansierar minst 50% av din arbetstid.

Arbetet ställer krav på goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska samt god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi enligt de anvisningar som finns där.

Behörighets- och bedömningsgrunder för forskare återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet som du hittar här.

Ansökan ska vara inkommen senast 2019-02-18.

Om oss

Institutionen är en dynamisk forskar- och undervisningsmiljö med ett drygt 50-tal anställda. Forskning bedrivs inom områden som attitydforskning, familjesociologi, arbetsmarknadsforskning, digital sociologi, vetenskapsstudier, politisk sociologi, äldreforskning, ekonomisk sociologi och medicinsk sociologi. Denna forskning är till stor del externfinansierad och utförs både i större forskargrupper och av enskilda forskare. Undervisning bedrivs på grundläggande, avancerad och forskarutbildningsnivå, i sociologi och biblioteks- och informationsvetenskap. Institutionen medverkar också i ett flertal utbildningar tillsammans med andra institutioner vid universitetet. Närmare information om institutionens verksamhet finns på vår hemsida: http://www.soc.umu.se/

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-158-19
Kontakt
  • Sofia Wård, personalsamordnare, 090-786 64 45
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-01-30
Sista ansökningsdag 2019-02-18

Terug naar vacatures