Umeå universitet, Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, utveckling av den fysiska och virtuella studie- och forskningsmiljön samt satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser allt mer öppna och lättillgängliga.

Vi söker nu en IT-pedagog till enheten för Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL)

I UPL:s uppdrag ingår att bidra till högskolepedagogisk utveckling vid Umeå universitet och bidra till utveckling av högskolepedagogiska lärmiljöer på såväl campus som på nät. UPL ansvarar tillsammans med IT-enheten för de centrala system som används av undervisande personal och administratörer inom ramen för utbildning.

Arbetsuppgifter:

Som IT-pedagog på UPL kommer du bland annat representera utbildningsverksamheten i förvaltningsarbetet för de e-lärandesystem som UPL ansvarar för. Du kommer att ingå i förvaltningsgruppen tillsammans med en teknisk förvaltare. Tillsammans ansvarar ni för att ta fram en förvaltningsplan och rapportera till styrgruppen. Förvaltning av e-lärandesystemen på Umeå universitet sker idag enligt pm3-modellen.

E-lärandesystemen består bland annat av lärplattformar och universitetets e-mötes- och playtjänst. Du kommer att arbeta med policydokument och regelverk för användning av systemen samt budget, avtal och uppföljning.

Du kommer att kontinuerligt föra en dialog med universitetets utbildningsverksamhet för att tillsammans med den driva förändringsarbete. I arbetet ingår även att arbeta med frågor kring tillgänglighet och samverka med systemspecialister.

UPL ger support till både undervisande personal och studenter för Umeå universitets E-lärandesystem. Som IT-pedagog medverkar du i denna supportverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att hålla kortare utbildningar i respektive system, genomföra uppsökande konsultverksamhet samt delta i den löpande supportverksamheten såväl internt inom UPL som externt.

Kompetenskrav:

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom IT (systemvetenskap, beteendevetenskaplig IT eller liknande). Du har god förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

Du är självgående, tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter, är intresserad av och har förmåga att utveckla rutiner och arbetssätt. Du har en god analytisk förmåga samt kan prioritera och koordinera många samtidiga arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad, initiativrik och har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av verksamhetsnära systemförvaltning, gärna genom pm3-modellen. Det är även önskvärt att du har god kunskap om system och programvaror som används som stöd för undervisning och lärande. Vi ser gärna att du har god pedagogisk digital kompetens, har du undervisat på gymnasiet eller inom högre utbildning är det en merit. Erfarenhet av att arbeta med supportverksamhet är också meriterande för denna tjänst.    

Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av:

Föreståndare Eva Svedmark, 090-786 92 43, eva.svedmark@umu.se. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Biträdande administrativ chef/HR-strateg Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, hanna.rantamaki@umu.se.

Fackliga företrädare är för SACO Stefan Fleig, 090-786 59 98, stefan.fleig@umu.se och för ST Lena Folkesson, 090-786 59 79, lena.folkesson@umu.se.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-02-21.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-164-19
Kontakt
  • Eva Svedmark, föreståndare, +46 90 786 92 43
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 59 98
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 59 79
Publicerat 2019-01-31
Sista ansökningsdag 2019-02-21

Terug naar vacatures