Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en förste forskningsingenjör. Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet (www.medbio.umu.se). Institutionen bedriver forskning och undervisning inom ämnena Fysiologisk kemi, Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi och har c:a 75 anställda. Den är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan. Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet kommer att vara inriktat på studier av tumörimmunologiska reaktioner vid tjocktarmscancer med målet att uppnå en ökad molekylär förståelse för sjukdomens förlopp. Att första samspelet mellan immunförsvar, tumörtillväxt och spridning kan ge viktig prognostisk och klinisk information samt leda till nya möjligheter för behandling. Forskningen kommer att bedrivas på humana patientprover och kompletteras med in vitro cellkulturförsök. I arbetet ingår även extraktion av kliniska patientdata, samt sammanställning av data för publikationer i vetenskapliga tidskrifter. Anställningen avser medverkan i ett forskningsprojekt som avser studier om hur immunsvaret är uppbyggt i och kring tumören hos olika subgrupper av kolorektalcancer och förstå mekanismerna bakom hur immunsystemet kontrollerar tumörens tillväxt och spridning. Studierna avser molekylärepidemiologisk metodik men också mer tumörbiologiska analyser kommer att genomföras liksom avancerade statistiska analysmetoder.

Kompetenskrav
Främst söker vi dig som avlagt doktorsexamen i medicinsk vetenskap med inriktning mot patologi eller klinisk kemi eller annat relevant område. Den sökande skall ha dokumenterad erfarenhet av vävnadsbaserad human cancerforskning, in vitro cellkulturförsök och studier av cellsignaleringsmekanismer i cancerceller. Den sökande skall kunna ha erfarenhet av arbete med metoderna: flödescytometri, immunhistokemi, metyleringsanalyser, RNA sekvensering, kultivering av 3D organoider. Då arbetet är nära kopplat till patientdata och kliniska prover söker vi en person med klinisk erfarenhet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Den sökande bör ha förmåga att självständigt kunna planera och genomföra experiment, samt god samarbets- och organisationsförmåga. Dessutom bör den sökande ha erfarenhet av att sammanställa resultat till vetenskapliga publikationer. Den sökande bör ha mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska, samt och ha god organisationsförmåga.

Anställningstid
Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla
• Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen
• En meritförteckning (CV) och publikationslista
• Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner
• Kopia av examensbevis
Ansökan skall sändas in elektroniskt i word- eller pdf-format.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Richard Palmqvist, tel 090-785 15 32, richard.palmqvist@umu.se.

Ansökan skall göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2019-01-16.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller efter överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2159-18
Kontakt
  • Richard Palmqvist, professor, 090-785 1532
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-12-19
Sista ansökningsdag 2019-01-16

Terug naar vacatures