Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för kultur- och medievetenskaper söker en adjunkt i journalistik. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid.

Institutionen för kultur- och medievetenskaper tillhör Umeå universitets humanistiska fakultet och bedriver en bred utbildnings- och forskningsverksamhet inom ämnesområden som etnologi, kulturanalys, litteraturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap samt museologi. Institutionen har omkring 60 anställda och kombinationen av ämnesområden gör den till en kreativ miljö för vetenskapliga möten och samverkan mellan kultur, medier och litteratur. För en beskrivning av de olika ämnena, se vår hemsida http://www.kultmed.umu.se

Behörighet och bedömningsgrunder
Behörig att anställas som adjunkt i journalistik är den som har examen på lägst magisternivå i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Goda språkkunskaper i svenska, både i tal och också skrift samt förmåga att undervisa på detta språk utgör ett krav för anställningen.

Specifika bedömningsgrunder är erfarenhet av journalistiskt arbete i praktiken och erfarenhet av undervisning. Undervisningserfarenhet inom universitet eller högskola med visad hög kvalitet är meriterande.

Till övriga bedömningsgrunder hör god samarbetsförmåga, samt övrig lämplighet som anses utgöra förutsättning för fullgott genomförande av arbetsuppgifter.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet.

Avvägning mellan bedömningsgrunderna
Särskild vikt ska fästas vid erfarenhet av journalistiskt arbete i praktiken. Stor vikt ska fästas vid erfarenhet av undervisning relevant för journalistutbildning. Vikt ska fästas vid erfarenhet av webbjournalistik. Viss vikt ska fästas vid erfarenhet av studieadministration, utbildningsplanering och pedagogisk utveckling.

Villkor för anställningen
I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, praktisk färdighetsträning, seminarieledning samt examination inom Programmet för journalistik. Undervisningsrelaterad administration, kursplanering, utvecklingsarbete samt kompetensutvecklingstid ingår också.

Anställningen är placerad i Umeå och hög närvaro i miljön är ett krav.

Ansökan
Du ansöker via e-rekryteringssystemet senast 2018-05-09. Bifoga personligt brev, meritförteckning, pedagogisk portfölj samt administrativ portfölj.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-376-18
Kontakt
  • Karin Ljuslinder, prefekt, 090-7867948
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-04-17
Sista ansökningsdag 2018-05-09

Terug naar vacatures