Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Restauranghögskolan söker en universitetsadjunkt i måltids- och restaurangvetenskap. Anställningen är ett vikariat på halvtid (50%) med tillträde 180301 till och med 180531 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 180221.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning och därtill hörande administration på grund-, avancerad och forskarutbildningsnivå inom Gastronomiprogrammet. Även utbildning inom andra program där enheten är involverad, fristående kurser och annan utbildning enheten bedriver berörs. 

I undervisningen ingår planering, genomförande samt utvärdering av kurser. Handledning och föreläsningar på dessa nivåer samt kursansvar och kursadministration inom programmets inriktning kreativ matlagning ingår. Kurser som gastronomins grunder berörs, men även vinkunskap och matlagning/sommelerie kan komma att beröras. I uppdraget ingår att delta i undervisning i kursmoment som relaterar till grundläggande gastronomi med fokus på praktiskt matlagningshantverk. De områden som berörs är konditori/bageri, grönsaker, kött och fisk. Du deltar även som handledare och bistår kursansvarig lärare vid examinationer. 

I arbetsuppgifterna ingår även att följa utvecklingen inom ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt som är av betydelse för arbetet. Två viktiga områden är deltagande i enhetens pedagogiska utvecklingsarbete samt deltagande i grupper som jobbar med utveckling av utbildning och utbildningskvalitet. Andra administrativa uppdrag kan ingå.

Behörighet som universitetsadjunkt 
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har avlagt examen på lägst magisternivå eller har någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen samt visat pedagogisk skicklighet. 

För denna anställning krävs att befattningshavaren innehar universitetsexamen i ett för 
Restauranghögskolan relevant område, eller motsvarande. 

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen. 

Särskild vikt läggs vid avlagd universitetsexamen inom ett för Restauranghögskolan relevant område eller motsvarande. Om motsvarande kunskaper åberopas skall en redogörelse över vad som åberopas som motsvarande göras. 

Särskild vikt läggs även vid dokumenterad pedagogisk utbildning och dokumenterad erfarenhet från universitetsundervisning inom gastronomins grunder med fokus på matlagningshantverk relaterad till konditori/bageri, grönsaker, kött och fisk. 

Stor vikt kommer även att läggas vid att den sökande har ett aktivt nätverk och god erfarenhet från arbete inom restaurangbranschen med fokus på konditori och bageri samt arbete med grönsaker, kött och fisk. 

Övriga önskvärda kvalifikationer
Som person är du serviceinriktad, kan avläsa behov, tar gärna egna initiativ och är noggrann och kan arbeta självständigt. Du är utåtriktad och har god förmåga att samarbeta med andra individer och grupper såväl inom som utanför universitetet. Du skall obehindrat kunna tala och skriva på engelska. 

Ansökan
Du ansöker via det elektroniska rekryteringssystemet Varbi senast 180221. Anvisningar för vad ansökan till universitetsadjunkt ska innehålla finns i Umeå universitets anställningsordning se, här. Särskilda anvisningar för innehåll i ansökan finnas på samhällsvetenskapliga fakultetens hemsida, här

Mer om oss
Restauranghögskolan erbjuder utbildning inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap genom det treåriga Gastronomiprogrammet med två inriktningar och ett flertal fristående kurser. Utbildningen är mångdisciplinär och samverkan sker kontinuerligt med aktörer nationellt och internationellt. Utbildning ges även på avancerad nivå och forskningsverksamhet inom huvudområdet måltids- och restaurangvetenskap är under utveckling för att inom en snar framtid kunna bedriva forskarutbildning. Restauranghögskolan har sedan 2012 genomfört ett genomgripande utvecklings- och förnyelsearbete. För mer information, gå in på vår hemsida, här  och på vår facebooksida. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-05-31
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-96-18
Kontakt
  • Ute Walter, ute.walter@umu.se, 090-786 71 91, 072-516 71 91
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-02-07
Sista ansökningsdag 2018-02-21

Terug naar vacatures