Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Vill du vara med och stötta högre utbildning och samhällsviktig forskning med hjälp av IT? Nu söker vi dig som vill ha en meningsfull och spännande tjänst i en stor organisation med många möjligheter.

Bli en del av ITS

Vi skapar samhällsnytta genom att stötta högre utbildning och forskning med IT i framkant. Tillsammans arbetar vi flexibelt och målstyrt i gränsöverskridande team där du möter många trevliga kollegor. Våra drygt 250 medarbetare jobbar ibland hemma och resten av tiden i våra nyrenoverade lokaler i kunskapens hus vid Umeå universitet. Här ställer vi upp för varandra när det krävs och här uppskattar vi olikheter och nya perspektiv.

Ditt uppdrag

Som administratör hos ITS kommer du att ha en viktig roll där du dagligen stöttar enheten med den enhetsövergripande administrationen. Du är en viktig lagspelare som tillsammans med teamet ser till att ITS har bästa möjliga administrativa stöd.

Arbetet är behovsstyrt, vilket betyder att arbetsuppgifterna är varierande, men de kan exempelvis innehålla:

 • ekonomiadministration
 • kontakter med andra enheter inom universitetet samt externa leverantörer
 • stöd till personalen i användningen av gemensamma administrativa system
 • arkiv- och diarieföring
 • samordning vid enhetsgemensamma arrangemang

Om dig

Vi söker dig som är öppen för nya arbetsuppgifter och flexibel. Du ska självständigt kunna prioritera och ansvara för dina arbetsuppgifter samt identifiera behov av förändringar och ta initiativ till att driva dessa. Mycket god samarbetsförmåga krävs, liksom att du stimuleras av att ha flera kontaktytor och arbetsuppgifter pågående samtidigt.

Du har minst 3-årig gymnasial utbildning eller motsvarande samt några års aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det krävs även vana att arbeta med administrativa IT-system samt goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomi, ekonomiadministration eller utbildning inom ekonomi på eftergymnasial nivå.

Ansök nu

Välkommen med din ansökan senast den 3 juni.

För mer information kontakta gärna Anneli Lindström, anneli.lindstrom@umu.se, 090 - 786 70 54.

Vi är ITS 

ITS är enheten för IT-stöd och systemutveckling vid Umeå universitet. Vår verksamhet handlar om att utveckla, förvalta och drifta viktiga IT-system och verktyg för universitet och högskolor i hela Sverige. Vi bär också det strategiska ansvaret för utveckling av IT-användningen vid Umeå universitet. Med våra 250 medarbetare är vi en stor och stabil arbetsgivare som erbjuder många möjligheter till intressanta arbetsuppgifter.

Vi erbjuder alla medarbetare:

 • Friskvårdsbidrag (upp till 2000 kr per år)
 • Friskvårdstimme (varje vecka)
 • Sjukvårdsersättning (ex för läkarvård, tandvård, psykologbehandling, sjukgymnast samt  ersättning för läkemedel är receptbelagt och omfattas av högkostnadsskyddet)
 • Semester upp till sju veckor per år

Varmt välkommen till oss! För mer information besök ITS stöttar högre utbildning och samhällsviktig forskning med IT (umu.se)

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-633-24
Kontakt
 • Anneli Lindström, 090-7867054
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb