Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare som ska administrera databaser och vår neurobiobank, men också kunna assistera och hjälpa forskare. Du kommer bl a av att ansvara för att hantera och registrera prover. Neurobiobank består av ett 20-tal frysar och i arbetet ingår att ta fram sedan tidigare insamlade prov för nya projekt och att skicka både gamla och nya forskningsprover till analys men också att assistera i läkemedelsstudier. I samarbete med forskare förväntas du bygga upp databasen till ett effektivt forskningsinstrument. En huvuduppgift är att bistå forskare i olika projekt med t ex provhantering, datainsamling och enklare databearbetning. Anställningen är ett vikariat på 6 månader där möjligheter finns att behovet kan förlägas. 

Kvalifikationer

  • Du har en utbildning inom ett för arbetet relevant område. Du får gärna ha erfarenhet från vården, t ex biomedicinsk analytiker, undersköterska eller sjuksköterska.
  • Erfarenhet av provhantering, pipettering och centrifugering, enklare statistiska analyser och att kunna rita figurer, grafer och tabeller är meriterande. Du får gärna vara erfaren att ta blodprov.
  • Du förstår och talar svenska flytande utifrån att delar av arbetet handlar om att hämta in uppgifter från patientjournaler. Dokumenterade goda kunskaper i engelska språket är meriterande.
  • Du har stor datorvana och har arbetat med olika databasprogram (t ex Excel). Tidigare arbete med statistikprogram är meriterande (t ex SPSS).
  • Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i biobank och med hantering av prov i läkemedelsstudier.
  • Du får gärna ha litet juridisk kunskap, t ex om Biobankslagen, Etikprövningslagen, sekretesslagstiftning, GDPR och GCP.

Som person är du noggrann, ansvarskännande, metodisk samt serviceinriktad i ditt arbete. Du bör kunna uppvisa goda vitsord med dokumenterad god samarbetsförmåga, kreativitet, flexibilitet och en förmåga att kunna arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1569-23
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb